Megromlott a könyvelőmmel a viszonyom.

Van egy jól működő bt-m. A könyvelőmet hónapok óta nem érem el. Nem veszi fel a telefonomat, az e-mailekre nem válaszol. Láttam kb. egy hónapja, betegnek tűnt. Semmit nem tudok vele megbeszélni. Hova lehet ilyenkor fordulni?

0 pont pont pont

5 válasz

A családjával fel kell venni a akpcsolatot és meg kell tudni hogy mi a könyvelő baja.leht hogy sót biztos kórházban van vagy beteg.Ha tartósan beteg vissdza kell kérni az anyagot és sajnos másik könyvelőt kell keresnie,aki vállalja az elmaradás könyvelését és a továbbiak könyvelését.A könyvelő is ember.

0 pont pont pont

Kedves kérdező!
Ha egyáltalán nem reagál semmire a NAV-nál tegyen bejelentést. Előtte talán személyesen kéne felkeresni és megtudni, mi az oka ennek. Ha beteg a könyvelő, akkor is köteles referálni erről a tényről. Megbízhat valakit pl. az iratok átadásával, hogy Ön tudjon tovább lépni.

0 pont pont pont

Kedves Kérdező!

Biztos van oka, hogy nem lehet elérni, de a céges iratokat, bizonylatokat a családján vagy kollegáján keresztül mindenképpen próbálja meg visszaszerezni! Ezek nélkül sajnos senki nem tudja vállalni, hogy segítsen Önnek a bevallási, könyvelési feladatokban. Sok sikert kívánok! Tarkó Krisztina

0 pont pont pont

A NAV-t nem kellene beavatni, mert egyáltalán nem oldja meg a kérdést, csak további problémákat generál. Valóban a könyvelő is ember, ha nem tudja elérni, kérem keressen meg ez ügyben, biztos találunk megoldást.

Tisztelettel;
Gáspár István
+36307256293

0 pont pont pont

A könyvelőjének mindenképpen tudatnia kellett volna Önnel, ha valami miatt hosszabb ideig nem érhető el. Sőt, az az etikus, ha szabadságot veszünk ki (hiszen néha nekünk is jár pihenő), azt előre közöljük. Tulajdonképpen az a helyzet állt elő, hogy a könyvelő nem teljesíti a szerződésben leírt kötelezettségeit, tehát a szerződés felmondható, mindenképpen írásban. Köteles visszaadni az Ön nála levő anyagait rövid határidőn belül, hogy egy másik könyvelő tudja biztosítani az Ön képviseletét, könyvelését. Miután elektronikus úton nem érhető el, mindenképpen a személyes megkeresést javaslom. Ha őt nem sikerül, akkor mindenképpen valamelyik családtagját kell megkeresnie.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ