Adókedvezmény halláskárosultnak?

Üdvözlöm! Szeretném megtudni. Halláskárosultnak jár-e az adókedvezmény? A véglegesített papír meg van hozzá. Ehhez kell-e munkáltatói? Vagy ha nincs, nem dolgozik? Elég-e ahhoz,hogy a véglegesített papírt le adja. Várom a kedves választ, üdvözlettel: Viola.

0 pont pont pont

3 válasz

Ezekre a hallásproblémákra van kedvezmény:

Kétoldali vezetéses hallásvesztés
Vezetéses hallásvesztés, k.m.n.
Kétoldali idegi hallásvesztés
Idegi hallásvesztés k.m.n.
Kétoldali, kevert típusú hallásvesztés
Kevert típusú hallásvesztés, k.m.n.
Egyéb hallásvesztés
Ototoxikus hallásvesztés
Időskori nagyothallás
Idiopathiás, hirtelen bekövetkezett hallásvesztés
Süketnémaság, m.n.o.
Egyéb hallásvesztés
Hallásvesztés k.m.n.
Hallásküszöbértéke a beszédfrekvenciákon mindkét fülön 60 dB felett

Fogyatékossági támogatás folyósítása esetén külön igazolás nem is kell, egyébként van egy igazolás, amit szakorvosnak ki kell tölteni. A munkáltatónak nem ezt, hanem egy nyilatkozatot kell leadni a kedvezmény igénybevételéről. Az igazolást csak meg kell őrizni.

A kedvezmény az ún. összevont adóalapba tartozó jövedelmek - tipikusan: bér - utáni adóból érvényesíthető. Ha nincs összevont adóalapba tartozó jövedelem, akkor nincs miből levonni a kedvezményt. Ez nem úgy működik, hogy az ember csak úgy megkapja, csökkentett SZJA formájában lehet realizálni.

0 pont pont pont

A jobb fülemben 70%-os halláscsökkenésem van jogosult vagyok e az adókedvezményre??

0 pont pont pont

Erre a BNO kód alapján a háziorvosa tud választ adni. Ennek megítélése orvosi és nem adózási kérdés. Az igazolást jogosultság esetén a szakorvos, vagy a háziorvos a szakorvosi vélemény alapján állítja ki, melyet megküld a NAV-nak is.
Mint a neve is mutatja, ez egy adókedvezmény. Vagyis akkor tudja érvényesíteni, ha van adóköteles jövedelme. Ha nincs, akkor nincs miből igénybe venni, mert Ön nem fizet szja-t.
Üdvözlettel: Filus Jánosné

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ