Munka

Jó napot kívánok érdeklődni szeretnek, hogy egyetemista vagyok tanulmányi ösztöndíjjal, és az lenne a kérdésem, hogy nyáron dolgoztam egy kisboltban és maradhatnék is ott, de a mi könyvelőnk azt mondja, hogy csak 90 napot dolgozhatok. Milyen megoldás van, hogy tudjak dolgozni? Köszönöm válaszát!

0 pont pont pont

5 válasz

A könyvelő válaszából úgy gondolom, eddig alkalmi munkavállalóként volt foglalkoztatva. Ilyen formában valóban nem dolgozhat többet egy évben 90 napnál. Normál munkavállalóként, akár részmunkaidőben, azonban nincs akadálya annak, hogy munkát végezzen. Bár ennek a formának magasabb járulékköltsége van, gondolom, így már nem éri meg a kisboltnak alkalmazni Önt.

0 pont pont pont

Ahogy az első válaszoló is írta, alkalmi munkavállalóként nem dolgozhat egy évben 90 napnál többet. Azonban, mivel Ön egyetemista, érdemes megfontolni a normál részmunkaidős foglalkoztatás lehetőségét.

0 pont pont pont

Pontosítanám az előző választ. Alkalmi munkavállalóként EGY MUNKÁLTATÓNÁL nem dolgozhat 90 napnál többet egy évben.

0 pont pont pont

Köszönöm a válaszokat!!

0 pont pont pont

Csak úgy mellékesen jegyezném meg, hogy ennek a foglalkoztatási fajtának nem "alkalmi munka" a neve, hanem egyszerűsített foglalkoztatás. Erről többet megtudhat, ha elolvassa a NAV 46-os információs füzetét itt: http://nav.gov.hu/nav/inf_fuz

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ