Hazaköltözés után távmunka

Írországban élő programozó vagyok, novemberben tervezek hazaköltözni Magyarországra. A főnököm felajánlotta, hogy távmunkában megtarthatom az állasom, emiatt próbálnék eligazodni az adózással kapcsolatos kérdésekben. Ha jól tudom, 2018-ban Írországban vagyok rezidens, hiszen januártól novemberig itt éltem, de jövőre Magyarországon leszek rezidens.
Próbáltam az itteni, ír "apeh"-nál megtudni, hogy mit hogy kell adózni, szerintük ha egyszerű munkavállaló vagyok, akkor kell adóbevallást csináljak Magyarországon és Írországban is; a kettős adózásról szóló egyezmény miatt az ír adóból levonhatom a magyar adót.
A főnököm felvetette, hogy csináljak céget Magyarországon és adjak neki számlát a béremről, hátha úgy egyszerűbb, ezt szeretnem körbejárni. Az éves bruttó bevetélem a tervek szerint kb. 10 millió forint lenne, ez akar meg EVA-ra is jogosíthat.
A kérdéseim:
* Mi lenne az ésszerű? Érdemes tényleg céget csinálni? BT, KFT vagy mi lenne jó?
* Az EVA működhet az én esetemben?
* Hallottam valami burkolt munkavállalásról, ez külföldi "ügyfél" eseteben is probléma?
* Van itt valaki, aki szívesen csinálna nekem adóbevallást stb.?

Köszönettel,
Józsi

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Kérdező,
Szívesen vállalom a tanácsadást, adobevallast; a megfelelő cég indítását és adózási forma kiválasztását. Nem az EVA lesz a megfelelő forma az Ön esetében.
Elérhetőségüket a millefolium.hu oldalunkon talál.
Üdvözlettel
Varga Anikó

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ