Kézi számla rögzítése onlineszamla.nav.gov.hu oldalon

Tisztelt könyvelők!
Kézi számlatömbben állítottunk ki olyan számlát, amelyben meghaladja az Áfa értéke a 100eFt-ot. Ezt ugye jelenteni kell a NAV felé.
A számlán bizsu ékszereket adtunk el, de mivel nem ugyanaz az egységáruk, így több sorban írtuk ki az eladást.
A kérdésem az, hogy ezt most nekünk az onlineszamla oldalon a rögzítéskor külön-külön kell soronként felvinnünk vagy megtehetjük azt, hogy összesítjük az eladott áruk számát (120 db) és úgy kijön egy egységár, amit beírunk és a lényeg, hogy a számla nettó-áfa-bruttó értéke megegyezik?
Ha külön-külön kell, akkor az 10 sor lenne, ezért gondoltuk, hogy egyszerűsítenénk, de sehol sem találunk ezzel kapcsolatos rendelkezést, hogy hogyan kell felvinni az adatokat.
Segítségüket előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
Kovács Pál

0 pont pont pont

4 válasz

Tisztelt Kovács Pál!
Nem tud egyszerűsíteni. Külön-külön soron kell felvinni a termékeket. Ha 100db különböző tétel van, akkor is.
Üdvözlettel
Felgyői Könyvelőiroda

0 pont pont pont

Köszönöm a választ.

0 pont pont pont

Tisztelt Kérdező!

Egyetértek az előttem szóló kollégával. Nem lehet különbség a kézi és a gépi adatszolgáltatás adattartalma közt. Ha egy ugyanolyan számláról számlázóprogramról szolgáltatnak adatot, az tételsoros.

0 pont pont pont

Kedves Kérdező!

Én átállnék az Ön helyébe az elektronikus számlázásra, minden irány nem csak a könyvviteli területen a digitalizáció irányába mutat. A korszemű, hatékony informatikai ismeret megszerzése mára már elkerülhetetlenné válik az élet szinte teljes vertikumában. Szerintem az, hogy papír még van, csak idő kérdése...
Gondoljuk csak Mózesre, ő még kőtáblára véste a Biblia szövegét, majd jött a papirusz. Ezt követően már nem kőtáblát használtak. Most itt a számítógép. Hamarosan már könyvelő sem fog kelleni!

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ