2019. évi adózás rendje

Kisegítő tevékenységet végző egyéni vállalkozó vagyok (személy- és vagyonőr) átalányadózó. Mit kell fizetni az új adózás szerint?

1 pont pont pont

1 válasz

Üdvözlöm!
Kérdésére válaszom dióhéjban:
2018.év: A kiegészítő tevékenységet végző egyéni vállalkozó 10% nyugdíjjárulék fizetésére kötelezett az átalányban megállapított jövedelem után, ám egészségbiztosítási- és munkaerő-piaci járulék, valamint szociális hozzájárulási adó és szakképzési hozzájárulás fizetésére nem kötelezett, és esetében nem áll fenn a minimum járulékalapok utáni járulékfizetési kötelezettség sem. A kiegészítő tevékenységű egyéni vállalkozó 7.320 Ft egészségügyi szolgáltatási járulékot fizet.
A bevételből kiegészítő tevékenység folytatása esetén 75 százalék az elismert költséghányad akkor, ha a vállalkozó az adóév egészében kizárólag a törvényben felsorolt ipari, mezőgazdasági, szolgáltatási és kereskedelmi tevékenység(ek)et folytat.
2019-re az Ön esetében a szolgáltatási járulék mértéke változik,mint minden évben Más lényeges változásról még nem tudni.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ