Napi bejelentés

Üdvözlöm.
A kérdésem a következő lenne : Napi bejelentés (havi 4-10 nap) után az adót vissza lehet igényelni?

0 pont pont pont

9 válasz

Kedves Krisztina!
Nem pontosan érthető a kérdése, de ha jól gondolom az egyszerűsített foglalkoztatásra utal. Nos az egyszerűsített foglalkoztatás után a munkáltató fizet járulékot, a munkavállalót nem terheli semmilyen levonás. Nem kell belőle SZJA-t sem vonni amire Ön gondol. Így az vissza sem igényelhető sem családi adókedvezmény, sem túlfizetés formájában.

1 pont pont pont

Kedves Krisztina !
Annyival egészíteném még ki, hogyha a napi átlagkeresete meghaladja az adómentesen kapható jövedelmet, akkor az éves adóbevallásban az adóköteles jövedelmet csökkenteni lehet a családi kedvezménnyel, így nem keletkezik fizetendő adója.

1 pont pont pont

Tisztelt asszonyom!
2020. Februárban alkalmi foglalkoztatottként napi bejelentéssel dolgoztam egy cégnél 15 napot. A nettó napi bér 14.000 Ft., össz. 210.000 Ft. került kifizetésre.
Szeretném megtudni, hogy ennek a jövedelemnek mennyi lesz az engem terhelő SZJA összege!
Köszönettel, Gál Gyula

0 pont pont pont

Kedves Gyula!
Ha Ön szakképzettséget igénylő munkakörben dolgozott, akkor a kifizetett összeg mentesül mind a bevallás, mint az szja fizetési kötelezettség alól. Amennyiben nem szakképzettséget igénylő munkakör volt, akkor ezt majd a 2020-as szja bevallásában szerepeltetnie kell, a mentesített összeg fölötti összeggel, és az erre eső szja-t akkor kell majd megfizetnie. Az erre vonatkozó tájékoztatást kell tartalmazza az Ön által kapott igazolás.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

0 pont pont pont

Tisztelt Gyula ! Mentes összeg 188.955 Ft szakképzettséget igénylő munkakörben , Ön 210.000 Ft kapott
a különbözet 21.045 Ft tehát 3000 Ft lesz a bevalláskor fizetendő adó. (2021 évben )
Ha nem szakképzettséget igényló munkakörben volt akkor más a helyzet, jelezze és kiszámolom !
Üdv: Füzesi Julianna

0 pont pont pont

Köszönöm szépen!

0 pont pont pont

Üdvözlöm! Kérdésem az lenne, hogy 10 hónapot dolgoztam, egyszerűsített foglalkoztatotként, meg a kaphatom a családi adókedvezményt jövőre ? Így hogy nem határozatlan szerződésű munkám volt?
Köszönettel. K. Éva

0 pont pont pont

Egy évben max 120 nap lehet efos valami nincs rendben...

0 pont pont pont

Nem mert nincs szja befizetés.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ