Alanyi adómentes számla kitöltése

Üdv!
Alanyi adómentes számlát úgy töltöttem egész évben , hogy az Áfa kulcsnál beírtam hogy 27%, az utolsó előtti sorban pedig fel lett tüntetve hogy AM és az öszeg ki lett húzva. Ezek a számlák így nem könyvelhetők? Minden számlát vissza kell rontanom?
Válaszokat előre is köszönöm.

0 pont pont pont

2 válasz

Kedves Helga!
Sajnos igen, ezek tartama hibás. Mindet le kell rontani. Aki vevőként el akarta számolni, annak is meg kell küldeni az "STORNO-t", és a javított példányt is,, mer ha jól gondolom kézi számlákról van szó. Ezeket pedig másként nem tudja javítani.
A vevő oldalról sem lehetne elfogadni.
üdvözlettel
Lengyel Krisztina

1 pont pont pont

Kedves Helga!
Sajnos ezek a számlák így a partnerek részéről sem lettek volna elfogadhatóak.
Én javasolnám Önnek a számlával egy tekintet alá eső okirat kiállítását. Ez egy kötetlen formátúmú levél, melyen fel kellene tüntetni az Ön és a vevő adatait illetve, hogy mi a hibás adat, és hogy mi a helyes amire módosul. Ezt természetesen el kellene juttatni a partnerek felé, ezzel ők is szabályosan lekönyvelhetik a számlákat, illetve az Ön nyilvántartásai is rendben lesznek.
Remélem tudtam segíteni!

Üdvözlettel
Kis Nikolett

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ