Mi kerüljön a számlára általános üzletvizteli tanácsadás esetén?

Üdvözlök Mindenkit! Kezdő vállalkozó vagyok 702201-es tevékenységgel (általános üzletviteli tanácsadás). Most kell életem első számláját kiállítanom, de nem tudom, mit írjak, mit írhatok rá. Projektmenedzsment tevékenységet folytatok, de ez a teáor kód alatt nincs nevesítve konkrétan. Amik viszont le vannak írva, egyik sem takarja pontosan a projektmenedzsmentet (a tevékenység választás biztosan jó volt, ezt választják a projktmenedzserek)
A válaszokat köszönöm!

0 pont pont pont

3 válasz

Tisztelt Tavas Eszter!
A számlázásnál a konkrét projekt számát és a "projektmenedzmenti feladatok ellátása" szöveget tüntetném fel. Ezen felül az elszámolási időszakot is fel kell tüntetni a számlán.
Javaslom legyen minden számlájához szerződés, teljesítés igazolás.
A számlázás szabályairól és az ezekhez kapcsolódó dolgokról a könyvelőjének kellene tájékoztatnia Önt. Főleg az "életem első számlája" esetében. Egy egyszerű KATA adózás mellett is számos jogszabály vonatkozhat Önre. Forduljon bizalommal egy szakemberhez, keressen fel egy könyvelőt.
Felgyői Könyvelőiroda

2 pont pont pont

Tisztelt Tavas Eszter!
A számlán a valódi teljesítésre vonatkozó adatok szerepeljenek úgy mint: projektmenedzsmenti feladatok teljesítése, az elszámolási időszak -megegyezik a teljesítés időszak adataival-, és ha van hivatkozás a projekt számára vagy a szerződésre. Esetleg ami még a projekt elszámolásához szükséges plusz információk. Minden számlájához legyen teljesítés igazolás kiállítva két példányban, hogy mindkét fél számlájához legyen. És minden üzleti szolgáltatási számla alapja a jól megírt szerződés. Az ördög a részletekben rejlik, és a KATA adózás jogszabálya sem az, amelyik egy söralátétre ráfér. Én is hasonlóképpen gondolkozom, mint az előttem szóló, át kellene gondolni, hogy egy könyvelő tanácsai hasznos lennének.
Terjékné Erdélyi Ágnes

0 pont pont pont

Tisztelt Tavas Eszter!
Az egyszerű kitöltéshez a következőt tudom ajánlani: "Projektmenedzsment-szerződés szerint", ez igazából elég. Viszont az előttem szólókhoz hasonlóan egy jól megírt szerződés és teljesítés igazolás szükséges!

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ