Egyetem- Kata

Fiam főfoglalkozású KATÁs volt januártól szünetelt majd augusztusban újraindított, de a szünetelés alatt elkezdett egyetemre járni, tehát most mint mellékállású KATÁs dolgozna tovább. Az lenne a kérdésünk,hogy, hogy lehet modosítani a főállást mellékállásra? A 18T101E változás bejelentő nyomtatványon probáltuk, de azt írta a végén, hogy az okmányirodában kell bejelenteni a változást, ott is próbáltuk ügyfélkapun keresztül, de nincs ilyen lehetőség, csak a telephely váltás vagy szünetelés stb...Kérem szíves segítségüket! Köszönettel! D.né

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves Lászlóné !
A 18T101E változásbejelentő nyomtatványon tudják bejelenteni. A fő oldalon 2-es változásbejelentő kóddal beírva a változás dátumát, ami 2018.08.01. vagy amikor újra indították a vállalkozást. A B01-es lap 7.rovatába jelölni kell az 5.-ös kódot , vagyis, hogy nappali tagozaton folytatott tanulmányok mellett, majd a B02-es lapon a 14. pontban csak a Főállású kisadozónak minősülök oda a 2-est, hogy nem.
Üdvözlettel:
Kiskuti Gáborné

3 pont pont pont

Kedves Kérdező!
Igen valóban kap egy sárgával jelölt üzenetet a végén, amiről írt, de csak figyelmeztetés, mert vannak olyan dolgok, amiket tényleg csak az okmányirodában lehet bejelenteni. Pl, tevékenységek, székhely, telephely, szünetelés. Tehát ha nem piros az üzenet, hanem sárga, az nem hiba, és be tudják küldeni.
üdvözlettel
Lengyel Krisztina

1 pont pont pont

Tisztelt Kérdező!

Amennyiben székhely, vagy telephelyváltozást akarnak bejelenteni azt a Webes ügysegéden kell megtenni. Ezt követően az iparűzési adó osztályhoz az önkormányzat által előírt nyomtatványon.
Az adózással kapcsolatos adatokat a fenti lapon tudják módosítani.

Üdvözlettel:

Mart László

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ