Táppénz igénylés nyomtatvány

Tisztelt Fórumozók!

Táppénz igénylés kapcsán szeretnék újra segítséget kérni.
Az igénybejelentő lap fő oldalának B pontja felsorolja a lehetséges jogviszonyokat. Itt nem szerepel a társas vállalkozó, csak egyéni vállalkozás melletti lehetőségként (7. pont). Melyik a helyes jogcím főállású, nem munkaviszonyban végzet társas vállalkozás tagjaként végzett tevékenység esetén?

Köszönöm előre is!

0 pont pont pont

4 válasz

Csak remélni tudom, hogy Ön nem könyvelő! Igénybejelentő lapon csak egyéni vállalkozók kérhetik az ellátásokat. Ha Ön társas vállalkozó, akkor "Foglalkoztatói igazolást" kell kitölteni. ( B. pontban a 4-es kódot jelölve) A kérelmet az a vállalkozás tölti ki és nyújtja be elektronikusan ahol Ön társas vállalkozó.

0 pont pont pont

Kedves Kolléga,
felesleges volt az első mondata, a kérdezőnek nincs szüksége kioktatásra, ez a tanácsadó első parancsolata.
Még ha a kérdező könyvelő is lenne, a könyvelő nem bérelszámoló. Világos persze, hogy tőlünk elvárja mindenki, hogy mintegy 6000 paragrafust és a kapcsolódó gyakorlati tudnivalókat MIND tudjuk és összefüggéseiben használjuk, hogy dolgozunk a jogászok helyett is, pótoljuk a cégek hiányzó adminisztrációját - de legalább egymást ne nézzük le. Senki nem mindentudó, esetleg csak fáradt és "benézte" a nyomtatványt. Több nagylelkűség kell egymás felé ebben a stresszes szakmában.
Üdvözlettel:
Varga Anikó

0 pont pont pont

Kedves Kolléga,
Nem érzem úgy, hogy kioktattam volna bárkit is, de Ön most velem épp ezt teszi. A kérdezőnek a választ megadtam. Az Ön hozzászólása felesleges volt. Pont.

0 pont pont pont

Tisztelt Kérdező, Tisztelt Kollega!

Csak megerősíteni tudom az 1. válaszban szereplő szakmai választ.
Foglalkoztatói igazolás:
B. kérelmező jogviszonya
4.társas vállalkozó
Tisztelettel: dr Lajtai Katalin

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ