Nagycsaládos adómentesség

Az a kérdésem lenne, hogy milyen adómentességet kap a munkáltató nagycsaládos munkavállalóra? Pl. ha több fizut adna, akkor neki többet kell utána adóznia?

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves Szilveszter!

A munkáltatót a szociális hozzájárulási adóból és a szakképzési hozzájárulásból részkedvezmény illeti meg a kisgyermekes családanya, illetve családapa GYES-ről, GYED-ről vagy GYET-ről való visszatérését követően. Ez alapból az anyasági ellátások folyósításának megszűnését követő hónaptól számított 45. hónap végéig, de legfeljebb 3 évig jár, azonban a nagycsaládok esetében az igénybevételre nyitva álló határidő kitolódhat a 69. hónapig, de legfeljebb 5 évig érvényesíthető. A kedvezmény alapja a foglalkoztatás első két évében megegyezik a bruttó munkabér, de legfeljebb 100 ezer forint 22 százalékával. A foglalkoztatás harmadik évétől pedig ezen összeg 11 százalékával. A maradék összeg után a szokásos módon adózik. Remélem tudtam segíteni.

0 pont pont pont

Nem pontosan értem. De a lényeg hogy azt szeretném tudni hogy a munkáltatóm adómentes miattam vagy nem. Nagycsaládosként. Mert emeltetni szeretném a fizetéseket a minimálról?

0 pont pont pont

Nem, adómentesség sajnos nem jár neki. Kedvezmény jár, de az is az után a nagycsaládos dolgozó után, aki GYES, GYED vagy GYET után vállal munkát. A nagycsaládosok részére ez annyiban kedvezőbb mint másnak, hogy tovább lehet igénybe venni.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ