Számladási kötelezetség

Elnézést lehet, hogy rossz oldalon vagyok, hogy nem Önök az illetékesek.
A mai napon vásároltam a cég üzemi éttermében 3475 Ft értékben üdítőt és ásványvizet.
Mikor jeleztem,hogy AFA-s számlát kérek a pénztáros közölte nem tud adni mert már elkezdte beütni a gépbe. Miért nem szóltam előre.

Kérdésem ez így normális

Köszönettel

0 pont pont pont

4 válasz

Nem normális. Ha már be van ütve gépbe a gépi nyugtát a kiállító a számla saját példányához tűzi, és Ön nem gépi nyugtát kap, hanem számlát.

0 pont pont pont

Nem normális. Kérésre kötelező a számla kiállítása. Az nem lehet kifogás, hogy már elkezdte beütni a gépbe.

0 pont pont pont

Ugyan ki van írva az üzletekben, hogy a számla kérését előre jelezze, de köteles kiállítani számlát Önnek, amíg el nem jött az üzletből.

0 pont pont pont

Tisztelt Budai Gyula!

Az ÁFA törvény hatálya alá tartozó termékértékesítésről vagy szolgáltatás nyújtásáról, ha azt annak vevője, illetve igénybe vevője kéri, az ÁFA törvény hatálya alá tartozó adózó (azaz: adószámmal rendelkező) köteles számlát kiállítani. Ez talán kissé hivatalos megfogalmazás, de leegyszerűsítve, Önnek mindenképpen meg kellett volna kapnia a számlát. Akkor szoktak ezzel a kifogással élni, ha olyan számítógépes rendszerrel vannak összekötve, amely a leszámlázott készletet is mozgatja, vagy nem tud a blokk lezárása után már számlát kiállítani. Erre az esetre való a kézi számlatömb, amelyből kiállítják a számlát, a blokkot a saját példányukhoz tűzik, Ön pedig csak a számlát kapja meg. Hogy a készlet mozgatását később hogyan oldják meg, az már nem az Ön problémája. Máskor nyugodtan ragaszkodjon számla igényéhez.

Üdvözlettel:
Hudi Gabriella.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ