Előlegszámla, Végszámla stornózása

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Április hónapban előreutalással vásároltam (árubeszerzés), melyről előlegszámlát kaptam (rendelés teljes értéke), majd május hónapban megérkezett a 0-ás végszámla is. Az április havi ÁFA bevallásban feltüntettem a levonható ÁFA sorában a beszerzés értékének ÁFA-ját. Viszont a rendelés május végére sem érkezett meg, így visszamondtam a rendelést, melynek értékét június hónapban visszautalták, továbbá küldték a sztornó számlát is. A 0-ás végszámlát sztornózták, ami véleményem szerint nem teljesen helyes, mivel azzal, hogy visszautalták a pénzt, fizetendő ÁFA-m keletkezett (ha jól gondolom), viszont a sztronó számla alapján nem (ezen 0 az ÁFA értéke). Kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben az előlegszámláról is kellett volna stornó számla? Vagy mi alapján kellene nekem a június hónapra szóló ÁFA bevallásban feltüntetnem a keletkezett fizetendő ÁFA-t? Üdvözlettel: M.T.

0 pont pont pont

1 válasz

Tisztelt Kérdező!

Jól gondolja, az előlegszámláról is kellett volna kapnia egy storno bizonylatot, mégpedig a pénzösszeg visszautalása szerinti teljesítési dátummal. A végszámla stornózásával csak az árbevételt és az előleg beszámítását "rontotta le" a szállító. Nála is problémát jelent a nyilvántartásaiban "életre kelt" előleg.

Jelezze feléjük, és bizonyára meg fogják köszönni az észrevételét.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ