Kata

Üdvözlöm! Katás vagyok és július 20-ra vagyok kiírva. Veszélyeztet terhesként vagyok itthon március óta. Június 23-tól indítja a könyvelőm a Csedet és 30-tól pedig szünetelteti a katát. A kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy nekem azt mondták, hogy ha szüneteltetés alatt van a kata, akkor nem vagyok biztosított, nincs tb, de a könyvelő meg azt mondta, csed alatt hiába van szüneteltetés, attól még van TB. Most melyik az igaz?

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Mónika!

A Csed igénylési lapon is fel kell tüntetni, hogy a biztosított katás vállalkozó, valamint a Nav-hoz is változásbejelentőt küld a könyvelője, hogy a Katás az adófizetési kötelezettség alól milyen okból mentesül(Csed miatt). A két hatóság egymásnak jelenti ezeket a tényeket, így nem kell szüneteltetni a vállalkozását, és én nem is ajánlom. A Kata tv. szerint a szüneteltetés alatt valóban nincs tb támogatottság. igaz a Csed folyósítása, ha jogosult rá, akkor így is jár, de én is úgy gondolom, hogy maga a Cseden lévő csak pusztán ezzel a jogállásával nem lesz biztosított, kell hozzá a munkaviszony, vagy egyéb támogatottsági jogviszony( pl E.V.),és ez még a szolgálati időt is befolyásolja.
Üdvözlettel:
Nagy Erika /Nerkal 2001 Bt./

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ