Miskolc otthoni könyvelés (angliai könyvelői végzettséggel)

Szeretném kérdezni a kedves tagokat. Magyarországon is van (Professional Indemnity Insurance - felelősségbiztosítás)? Persze ezt úgy kérdem, hogy még itthon nem könyveltem, de gondolkozom azon, hogy esetleg könyvelői cégeknek vállaljak itthonról munkát. Illetve nekünk Mo.-n nincsen valamiféle adatbázis, ahol meg lehet nézni a bérezéseket, amik az adott régiókra érvényesek? Tehát mennyi az alap kereset és átlag mondjuk például Miskolcon.
Szóval szeretnem kérdezni, mennyire egyszerű ennek a kivitelezése mondjuk mindenfele ismeretség nélkül jelenleg. Előre is köszönöm a válaszukat.

0 pont pont pont

2 válasz

Kedves Tamás! Magyarországon a könyvelőknek még nem kötelező felelősségbiztosítást kötni. Csak a könyvvizsgálóknak kötelező. Természetesen ennek ellenére javasolt felelősségbiztosítás megkötése, főleg azért, mert ha angliai könyvelői végzettséggel akarja végezni, akkor nagyobb benne a kockázat. Ha alkalmazottként fogja végezni a könyvelési tevékenységet, akkor elég, ha a munkáltató könyvelő cégnek van biztosítása. Sajnos a könyvelői bérezéssel kapcsolatban hivatalos honlapról nem tudok. Nem hivatalosan informálódhat különböző könyvelői fórumokon. Arra is számítson, hogy nagyon kevés könyvelőcég lesz hajlandó kiadni az ügyfele anyagát a homeoffice-ban végzett könyvelésre. De lehet, hogy csak én gondolom így.

0 pont pont pont

Tamás ! Valamikor régen az ADÓ szaklapban szakmánként, megyénként és település nagyságonként közzétették a minimálisan elvárható magyarországi jövedelmeket. Igaz ennek az volt a célja, hogy a több éve veszteségesen működő vállalkozókat egy minimális adófizetésre kényszerítsék. Azóta már sok víz lefolyt .....újabb módszereket vetettek be az elvárható adó beszedésére. Szerintem a KSH rendelkezik közzétehető információkkal, egy próbálkozást megér, de inkább máshonnan informálódj.
Ha könyvelői felelősségbiztosításra van szükséged tudok ajánlani neked olcsót.
Kérdezni szeretném tőled, hogy jártas vagy-e az angliai adózásban? Ebben tudunk veled együttműködni? Esetleg másban is tudunk segíteni neked !
nyirintezokft1@gmail.com

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ