Mocsár vásárlás Péren

Szeretném tudni, ha mocsarat vásárolok, mennyi illetéket kell fizetnem?

0 pont pont pont

2 válasz

Tisztelt kérdező!

Az illetéktörvény szerint alapesetben az ingatlan visszterhes vagyonátruházás (vásárlás) keretében történő szerzése eseté az illeték a forgalmi érték 4%-a.

Amennyiben a mocsárként megjelölt ingatlan termőföldnek minősül, szerzése bizonyos feltételek esetén illetékmentes. (Szerzője földműves, 5 évigel nem idegeníti, mgi tevékenység céljára hasznosítja, stb...)

A téma elég komplex, át kellene bogarászni hozzá az illetéktörvényt, és a mező és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló törvényt is.

Mivel az ingatlan adásvétel ügyvédi közbenjárás köteles ügylet, pontosabb válaszokat kap, ha a kérdését jelen fórum helyett a majdan közbenjáró ügyvédnek teszi fel.

0 pont pont pont

Tisztelt Kérdező,
érdemes lehet még az illetékes falugazdásszal is konzultálnia, illetve a földhivatali nyilvántartásban ellenőrizni, milyen megnevezésssel van nyilvántartva az adott ingatlan. A földterület minősítése nem könyvelői vagy adótanácsadói kérdés.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ