1119 Budapest Rátz L. u. 43.

Elnézést, hogy itt teszem fel a kérdésemet: egy 7 lakásos társasház könyvelését végzem, s most váltunk bankot. A régi banktól átvezettem az új bankba a főszámlára egy nagyobb összeget, majd a felújítási pénzünket a hó végi zárás előtt. Egyszerű könyvelést végzek Főkönyvben, bevételünk csak a közös költség, melyet a főszámlán, a felújítási számlán pedig a felújításit gyűjtjük.
Most bankot váltottunk jobb kondícióval és kérdésem az, hogy a két bankszámlát hogyan könyveljem, hogy a hó végi záráskor az egyenlegem megegyezzen? Remélhetőleg egy hónapban ezt végre tudom hajtani és a számlakivonatok alapján le tudom könyvelni. De most két bankszámlám lesz. Hogyan hozom össze?

0 pont pont pont

1 válasz

Üdvözlöm!
Én úgy gondolom, hogy azokat az átvezetéseket amiket megtett a régiről az újra, azokat tudja kezelni, hiszen az egyik számla lecsökkent a másik pedig ugyanezzel az értékkel megnövekedett.
Amíg teljesen nem szűnik meg a régi számla, és lesz rajta egyenleg addig azt is ki kellene mutatnia, viszont ha már teljesen megszűnik és csak az új bankok az elérhetőek akkor a teljes egyenlegeket azon kellene látnia.

Remélem tudtam segíteni.

Kis Nikolett

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ