Téves beütés pénztárgépbe

Adott egy egyéni vállalkozó, aki pénztárgép használatra kötelezett. Áfa szempontból Alanyi mentes. Az online pénztárgépbe beütésre került a vásárlás értéke, de az 540 Ft helyett 540.000 Ft és ez a bevétel került továbbításra. A pénztárgép az elütött bevétel stornózását nem engedi. A vállalkozó Katás, tehát az éves bevételben számít ez az eltérés. Jól gondolom-e, hogy egy jegyzőkönyv felvételével módosítható majd az éves bevétel az eltérés összegével?

0 pont pont pont

2 válasz

Tisztelt Kérdező!
Amennyiben meg van a helytelen beütés nyugtája és helyesen is beütésre került a tétel a következő nyugtával, akkor az aktuális napra jegyzőkönyvön keresztül módosítható a szerzett bevétel. Pénztárgép módosító jegyzőkönyvet kell felvenni. Formanyomtatvány tömböt lehet kapni a nyomtatványboltban.
Amennyiben nincsenek meg a nyugták, akkor elgondolkodtató a korrekció. Hisz nincs semmi amivel bizonyítom, mi történt.

2 pont pont pont

Üdvözlöm!
Én is úgy gondolom, hogy pénztárgép módosító jegyzőkönyvet kellene hozzá íratni az esemény napjára.
A KATA bevétel nyilvántartásába pedig ez alapján a napi bevétele tartalmazza az 540.000 Ft téves beütést, és külön feltüntetném a mínusz 540.000 Ft-os korrekciót, hogy helyre álljon a még felhasználható kerete.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ