Főállású kata mellett dolgozni

Kedves Címzett!

A kérdésem az lenne, hogy most jelenleg főállású kisadózó vagyok, mellette társ egy Kft-ben 2 órás bejelentéssel.Heti 35 órás munkát ajánlottak. Milyen fizetési kötelezettségeim lesznek a továbbiakban?
Köszönöm

0 pont pont pont

2 válasz

Kedves Erzsébet!
Nem egyértelmű, amit írt a Kft-ben betöltött jogviszonyáról.
Heti 2 órás munkaviszonya van a Kft-ben? Vagy havi?
Ha a heti munkaviszonyból származó óraszámai elérik a 36 órát, akkor onnantól kezdve nem főállású katás. Azonban abban a hónapban, amelyikben egy olyan nap is van, amelyikben főállásúnak minősült, abban még főállásúnak fog számítani.
Tehát abban a hónapban, amikor teljes egészében nem számít főállásúnak, csak 25.000 Ft-ot kell fizetnie.
Lehet érdemes lenne egy könyvelőt felkeresni ezzel kapcsolatban, mert az adóhivatal felé ezt be kell jelentenie.
Felgyői Könyvelőiroda

0 pont pont pont

Kedves Erzsébet !
Vigyáznia kell a Kft.-ben a tagi személyes közreműködéssel. Ha bármilyen közreműködést végez tagként a Kft.-ben , akkor tagi jövedelmet kell teljes heti 36 órás munkaviszonyban számfejteni a Kft.-ben és a KATA jogviszonyát kell mellékállásúvá minősíteni. Akkor lehet tagi jogviszony mellett főállású KATA jogviszonyban, ha személyesen nem működik közre, vagyis nem önálló képviselő és nem nincs aláírásra jogosultsága sem a Kft.-ben.
Ha máshol lesz 35 órás munkaviszonya akkor eléri a heti 36 órát , akkor lehet 2 órás a Kft.-ben , ha ez heti 2 óra, így mellékállású KATA-s lesz.
Kiskuti Gáborné

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ