Csed, gyed alatt mellékállású KATA

Szép napot!

A kérdésem az lenne, ha a főállásom által kapom majd az ellátásokat a májusban születendő kisbabám után, mi történik a vállalkozással? Kell fizetni a 25 000 Ft-ot havonta és dolgozhatok benne tovább valamekkora összeghatárig? Vagy van olyan időszak, amikor nem számlázhatok majd? Mi történik, ha szülés után KATA helyett a sima adózást választom? Válaszukat előre is köszönöm.

Üdv: Évi

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Éva!

A kisadózó vállalkozás nem mentesül a tételes adó megfizetése alól abban az esetben, ha a bejelentett kisadózó az adott hónapban a kisadózóként folytatott tevékenységébe tartozó bármilyen munkát végez.

A kisadózó vállalkozásnak nem kell megfizetnie a tételes adót a kisadózó után azokra a hónapokra vonatkozóan sem, amelyben a kisadózó számára a táppénz, baleseti táppénz, csecsemőgondozási díj, gyermekgondozási díj, gyermekgondozást segítő ellátás, gyermeknevelési támogatás vagy ápolási díj folyósítása fennállt.
Kivéve azonban, ha annak megszűnése előtt az adott hónapban a kisadózó a kisadózóként folytatott tevékenységébe tartozó munkát végzett

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ