Ömlesztett raklap továbbszámlázása

Jó napot,

KATA-s egyéni vállalkozó vagyok. Egy nagykereskedelmi Kft.-től szeretnék vásárolni hiányos csomagolású vagy sérült, de még jó termékeket.
De ezt nem tudják tételesen kiszámlázni, mert egy raklapon van kb. 500-1000 termék, csak úgy tudják hogy 1 raklapnyi termék.

És ezt szeretném tovább értékesíteni, de hogy tudnám én ezt tovább számlázni? Mert én a termékeket különválogatnám és külön értékesítenék mindent.

Még a termékeket nem számlázták ki nekem, ha kell ki tudják más névvel is számlázni, vagy ki tudják úgy is, hogy 1000 db selejt termék.

Köszönöm a segítséget előre is.

Üdv.
Zoltán

0 pont pont pont

4 válasz

Kedves Zoltán!

Az Ön számlázása alapjába véve attól függ, hogy Önnek milyen tevékenységi körei vannak illetve mi a tevékenysége. Ha kereskedelmi tevékenységet végez, akkor a beszerzési áru nevét számláznám (profittal növelten), amiről meg van a beszerzési bizonylat. Egyébként Katásként nem tudja az ELÁBÉ-t érvényesíteni.
Azt kell vizsgálni, hogy termékértékesítésre van-e jogosultsága a tevékenységi köre alapján.
Üdvözlettel:
Mart László

0 pont pont pont

Kedves László,

Köszönöm a választ.

TEÁOR 4791 a tevékenységi köröm kiskereskedelem online értékesítés. A termékek pont bele illenek a profilomba. Kis adózó vagy alanyi alapon adómentes, ha jól tudom akkor nekem készletet sem kell nyilván tartanom. A termékeket kiszámláztatóm érték csökkentett termék névvel és 1000 db számot és akkor én tovább számlázom ezzel a névvel és persze profittal.

Köszönöm még egyszer a segítséget.

Üdv.
Zoltán

0 pont pont pont

Kedves Zoltán!

És ha kap egy NAV ellenőrzést, hogy igazolja az áru eredetét, amit értékesítésre kínál akkor bemutatja a számlát amin 1 db tétel szerepel, 1 raklapnyi termék?
A nagy ker is kivezeti vhogy a készleteiből ezeket a termékeket amit elad Önnek, ha a számlára nem is akarnak többet írni valami jegyzék biztos hogy van az áruról amit a számla mögé tudna csatolni.
Tehát részemről nem a kiszámlázással van a baj, hanem hogy nem derül ki a beszerzés számlából hogy milyen árut és mennyit vesz.

Üdv: Király Kinga

0 pont pont pont

Kedves Zoltán!

Óriási hiba Katásoknál, hogy sok esetben nem gyűjtik a költségszámlákat. Tény: az adóalap megállapításhoz szükségtelen, hiszen az adó fix. Azonban, ahogy a kolléganő is említi, hogy árueredet igazolás is előfordulhat, valamint a színlelt munkaszerződés törvényi vélelmének megdöntésére irányuló bizonyításban is szükséges lehet, hogy a vállalkozó igazolni, tudja, hogy a tevékenységet saját erőforrásaiból, saját költségén, saját beszerzések terhére teljesítette.
Én javaslom az ön esetében legalább a költségszámlák őrzését.
Üdvözlettel:
Mart László

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ