Egyéni vállalkozó kamatmentes részletre mobilt vett

Sziasztok!

Gondban vagyok.
Egyik ügyfelem 2 éves futamidejű kamatmentes részletre vett egy telefont, azonban még nem fizette ki, tehát a telefon még a nem az Ő tulajdonában van.

Beállíthatom-e költségként a havi törlesztő részletet, vagy majd ha a kölcsön letelik, akkor lehet elszámolni a 120eFt értékű telefont (majd az jövőbeni előírások alapján).

0 pont pont pont

2 válasz

Jó napot!
A tárgyi eszköz nyilvántartásba fel lehet vezetni az eszközt, a választott leírási kulcsokkal pedig el kell számolni az értékcsökkenést. A törlesztő részletekkel pedig csökkeni fog a kölcsöntartozása.
Itt inkább az a kérdés, hogy az eszköz kizárólagos használatú vagy sem, mert e szerint lehet az écs-t elszámolni.

0 pont pont pont

A telefon és internetbekötésre van egy szabály. Ennek értelmében, ha nem kizárólag a vállalkozás érdekeit szolgálja, akkor a beszerzés értékét, meg kell osztani 50 %-ban. Tehát Én az 50 5-át számolnám el költségként az adózás előtti eredmény terhére, a folyamatos telefonhasználat már más kérdés, itt én a beszerzésre reagáltam csak, mert a kérdés is így szólt.

Mart László

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ