Egyéni vállalkozó jövedelem-minimum alkalmazása

Tisztelt Fórumozók!

A következő lenne a kérdésem: a tevékenységét év közben újrakezdő, illetve év végén ismét szüneteltető vállalkozónak alkalmaznia kell-e a jövedelem minimum szabályait? A tevékenység minden ősszel szüneteltetésre kerül és tavasszal újra kezdődik.

Ha jól olvastam akkor nem kötelező alkalmazni a "az egyéni vállalkozói tevékenység megkezdésének (újrakezdésének) évére és az azt követő adóévre, amennyiben a tevékenység megkezdését megelőző 36 hónapban a magánszemély egyéni vállalkozói tevékenységet nem folytatott (ideértve azt az esetet is, ha ebben az időszakban nem volt bevétele);" de számomra nem egyértelmű a megfogalmazás, csak "kezdő" vállalkozó nem lehetett az elmúlt 36 hónap vállalkozó és újrakezdő igen, vagy az újrakezdő sem?

Illetve a 1753 szja bevallás 13-01-es lap B mezőben az 5. pontot be kell jelölni, vagy sem ebben az esetben?

Segítséget előre is köszönöm

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves János! Önnek alkalmaznia kell a jövedelem-nyereség minimumot, mert a 36 hónapos szabály nem a szüneteltetésre vonatkozik. Persze a jövedelem nyereség minimum alkalmazása lehet, hogy nagyobb adóterhelés vont maga után, mint más adózási forma. Ha kicsi a jövedelem elgondolkodnék katázás lehetőségén.

Üdvözlettel:
Mart László

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ