Fő állás mellett egyéni vállalkozás indítása

Tisztelt Cím.

Fő állásom mellett szeretnék egyéni vállalkozó lenni. A kérdésem az lenne, hogy dekor ,design auto és épületfóliázó és textilre való nyomás meghívok stb lenne a tevékenységi kör. A kérdésem az lenne hogy melyik adózási formát válasszam és hogy milyen végzettséget kellenek a munka elvégzéséhez. E hónapban autó és épületfóliázó tanfolyam az meg lesz de viszont ezen kívül nincs más hasonló végzettségem ami OKJ-s bizonyítványt adott volna és hozzá teszem h a fóliázó tanfolyam is csak tanfolyam.
Hogy induljak el?
OKJ-s vizsga nélkül nem is nyithatok egyéni vállalkozást ezen a területen? KATÁS vagy SZÁMLÁS bejelentési formák vannak?

Válaszukat előre is köszönöm H.László

0 pont pont pont

1 válasz

Tisztelt László!

A válasz pontos és korrekt megválaszolása kimeríti ezen oldal lehetőségeit. Körvonalakban annyit mondanék, hogy feltételezhetően Katás egyéni vállalkozás lenne célszerű áfa-mentesen, azonban mérlegelni kéne a vállalkozás költségeit és bevételi terveit és ehhez kéne megfelelő adózási formát választania. A jól megválasztott adózási formán nagyon sokat lehet spórolni és így nyereségessé tehető a vállalkozás. A megadott tevékenységekhez én úgy gondolom, hogy nem szükséges külön iskolai végzettség, de jó, hogy Önnek lesz egy hasonló papírja. Az okmányirodában tudnak pontos felvilágosítást adni a kötelező végzettségekről, hogy milyen vállalkozási tevékenységhez, milyen iskolai végzettség szükséges. Nekünk könyvelőknek ilyen szoftver nem áll a rendelkezésünkre még, ami egyértelműen kiírná az elvárt végzettségeket az adott tevékenységi kőrhöz.
A helyes adózási forma megválasztásban tudunk segíteni és természetesen megbízás esetén a vállalkozás alapítói teendőit is el tudjuk végezni.
Remélem sikerült segítenem, ha további kérdése van forduljon hozzám bizalommal!
Üdvözlettel:
Mart László
06/70/545-78-24

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ