Adókedvezmény igénylése

Kérdeznem mert nem értek hozza. Van ügyfélkapum, mikor és hogyan tudom igényelni az adókedvezményt? Válaszát köszönöm. Liska Dénes

1 pont pont pont

4 válasz

Üdvözlöm! A családi adókedvezményt kétféle módon lehet igénybe venni. Egyik lehetséges módja, hogy havonta a munkabérrel együtt számfejtetjük. Ha év közben nélkülözni tudjuk ezt az összeget, akkor élhetünk a másik lehetőséggel, hogy az éves adóbevallásban egy összegben igényeljük vissza az egészet. Lehetőség van arra is, hogy év közben megváltoztassuk az év eleji döntésünket. Ehhez egy új nyilatkozatot szükséges beadni a munkahelyen, amelyben kérni kell, hogy a továbbiakban nem havonta, hanem év végén kérjük az adókedvezmény jóváírását.

0 pont pont pont

Igen a mult evben nem igenyeltem pont ezert hogy most egyben jol fog jonni.De mi a teendom.

0 pont pont pont

Tisztelt Liska Dénes ! Az idei évben , az év közben igénybe nem vett családi adókedvezményét a 2017.évi személyi jövedelemadó bevallásában tudja érvényesíteni. A kifizetés módját a bevallásában kell megjelölnie. A hibátlan adóbevallás benyújtását követően utalja ki Önnek a NAV 30 napon belül, de legkorábban március 1-e után. A magánszemélyek éves SZJA bevallásának határideje (ha nem egyéni vállalkozó) idén 2018.május 22., de érdemes minél előbb beadnia az adóbevallását, hogy mielőbb megkaphassa a visszajáró kedvezményt.

0 pont pont pont

Tisztelt Kérdező!
Az elkészített adóbevallási tervezeteket a NAV 2018. március 15-étől az ügyfélkapun keresztül elérhetővé teszi, az adóbevallási tervezetek a www.nav.gov.hu-ról és a www.magyarorszag.hu-ról elérhető eSZJA oldalon tekinthetők meg.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ