Magánszemélytől vásárlás

Másodállású egyéni vállalkozó vagyok és magánszemélytől vásárolnék használt kis értékű tárgyi eszközt (iroda bútort) adásvételi szerződéssel. Ez a részemről elszámolható költségként? Kell valamire még figyelni?

0 pont pont pont

3 válasz

Tisztelt kérdező! Az adásvételi szerződés már önmagában jó, hogy lesz, mert mindenképpen kell valamilyen bizonylat ami alapján elszámolja. A tárgyakról leltár szerűen legyen ár, egyedileg megállapítva. Persze az eladó magánszemélynek ez ingóság értékesítés, ami egy összeghatár felett adóköteles.

"Az Szja tv. 58. § Az (1)-(8) bekezdésben foglalt rendelkezésektől függetlenül nem kell a jövedelmet megállapítani az ingó vagyontárgyak átruházására tekintettel megszerzett bevételből - ide nem értve, ha a bevételt a magánszemély egyéni vállalkozóként szerzi meg -, ha a bevétel az adóév elejétől összesítve nem haladja meg a 600 ezer forintot. "

Tisztelettel
Lengyel Krisztina

2 pont pont pont

És az esetben ha hitelből vásárolnék eszközöket,de nem szeretnék újakat,mert az horror áron működik....lehet valami kiskapu?A kritérium eközben sajnos az hogy új eszközöket lehet csak....
Nagyon aggasztó ez részemről.

0 pont pont pont

Kedves Roland!

Krisztina válasza az Ön esetére is szabályszerű és tökéletes. Kérdés hogy magánszemélyként vagy egyéni vállalkozóként szeretne eszközöket beszerezni.

Üdvözlettel:
Mart László

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ