KATÁ-s jövedelemigazolás

Kedves válaszadók!

Katás ev-ként jövedelemigazolást kell kérnem a NAV-tól, de az UK13-as adatlapnak a 3.pontjában nem tudom, mit jelöljek meg jövedelem elszámolásként. Ha csak a KATA hatálya alá tartozó... pontot jelölöm be, akkor hibásnak jelöli az űrlapot. Mit kellene még itt megjelölnöm?

Előre is köszönöm a segítséget!

1 pont pont pont
  • +1  nekem is ugyanezt a hibát írta ki
    2018.06.11. Dénes

10 válasz

Kedves Mónika!

Amennyiben máshonnan nem volt jövedelme és a 2016-os évről nem adott be SZJA bevallást, akkor az adóköteles jövedelemmel nem rendelkezem részt kell jelölnie.
Ha Önnek volt máshonnan jövedelme és erről adóbevallást adott be, akkor az első pontot válassza ki hozzá.

1 pont pont pont

Nagyon köszönöm a válaszát!
A katás részt nem is kell megjelölni?

1 pont pont pont

Kedves Mónika! De igen, meg kell jelölnie azt is, hogy a KATA hatálya alá tartozó adózási módot választotta. Ha volt adóköteles jövedelme, akkor az első pontot jelölje, ha nem volt más jövedelme a KATA bevételen kívül, akkor az utolsót.Tehát két választ kell megjelölni.

2 pont pont pont
  • +1  köszönöm én is!
    2018.06.11. Dénes
  • +1  Köszönöm!
    2018.01.10. Mónika

Kedves Mónika!

2016 ban Katás vállalkózó az UK-13-as lapon az egyéb elszámolást kell beikszelni és a szöveges részre KATA ADÓZÓ EGYÉNI VÁLLALKOZÓT kell írni így elfogadják.

1 pont pont pont
  • +1  én is köszönöm
    2018.06.11. Dénes

Köszönöm a válaszokat!

0 pont pont pont

Üdvözlöm,
legyenek olyan kedvesek és magyarázzák meg nekem, hogy a KATA-s jövedelemnek miért csak a 60%-át igazolja le a jövedelemigazoláson a NAV? Hiteligényléshez lett volna szükségem az igazolásra, de nem adhatják ki a teljes, valós összegről. Ezt mi indokolja?
Segítségüket előre is nagyon köszönöm!

0 pont pont pont

Mert a NAV a KATA-s adóalanyoknál a bevétel 60%-t tekinti jövedelemnek. A bankok ettől eltérhetnek.

1 pont pont pont

Üdvözlöm.
Engem az érdekelne, hogy ugye a katasoknak csak a 60%at igazolja NAV. De akkor mi van benne abban a 40%ban amit levonnak?
Beleszámítják a havi 50.000t is? Azt is levonják abban a 40%ban?
Előre is köszönöm

0 pont pont pont

A NAV a bevétel 60%-át tekinti nettó jövedelemnek, vagyis úgy véli hogy 40 % az összes felmerült költség, hasonlóan az átalányadózóhoz. Teljesen mindegy mire gondolnak, ide minden olyat elszámoltnak tekintenek, ami egy vállalkozás költsége lehet, pl. az értékcsökkenést is. Igazolni nem kell a 40%-ot, aki szerencsés, annak ennél kevesebb a költsége, vagyis több marad a zsebében, aki nem annak kevesebb.
Üdvözlettel: Filus jánosné

2 pont pont pont

Köszönöm a választ.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ