Költségelszámolás

Kedves Könyvelő szakember!

Másodállású egyéni vállalkozó vagyok. Azt szeretném kérdezni, hogyha iroda felújítást végeztettem (padlóburkolat csere volt), de a munkadíjról nem kaptam számlát, akkor ezt a költségként nem tudom elszámolni?
Természetesen a vállalkozó megkérte az árát, de számlát nem adott. Számlám csak az anyagköltségről van.

Várom válaszukat!

0 pont pont pont

2 válasz

Tisztelt Bognár László!

Véleményem szerint a padlóburkolat cseréjét Ön is elvégezhette, ezért elszámolható karbantartás, javítás anyagköltségeként. Természetesen annyi m2-ben, amennyi az iroda. :)
Amit viszont fontos megvizsgálni az áfa törvény oldaláról, hogy ez az iroda hol is van. Egy lakás, ház egyik szobájáról beszélünk vagy történetesen egy bérelt vagy saját tulajdonú az ingatlan nyilvántartás szerint is irodaként nyilvántartott helyiségről beszélhetünk. Amennyiben lakás, lakóház akkor áfát nem lehet levonni!
További felmerülő kérdésével kapcsolatban forduljon hozzánk bizalommal a felgyoi.konyveloiroda@gmail.com e-mail címen.

1 pont pont pont

Kedves Érdeklődő!

Én azért megkérném a vállalkozót, hogy adjon számlát, legalább is megkísérelném, hiszen a munkadíj is jelentős egy ilyen felújítás esetén. Ha nem sikerül, akkor sajnos nem tud már mit tenni, csak azt amit az előttem szóló Kolléga is írt.
Mart László

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ