Milyen vállalkozást indítsak minimális bevétel esetén?

Saját műveimet szeretném értékesíteni saját webáruházamban. Digitálisan letölthető könyvekről van szó.
Várható bevétel: 2-3 havonta pár száz forint.
Tehát NEM a bevételért csinálom, hanem egy esetleges karrierért, ami majd évek múlva egyszer hozhatna pénzt.

Hogyan lehetne legolcsóbban elintézni, hogy számlát tudjak adni minderről és ne kelljen havonta 50-100 ezreket fizetnem?
Hallottam olyanról, hogy adószámmal rendelkező magánszemély. Ilyen formában működhetne ez? Vagy mindenképp vállalkozást kell indítani?

Én évek óta munkanélküli vagyok, tehát így gondolom nagyon sokba kerülne a vállalkozás, mert főállásban sok lenne rá a járulék.
Feleségemnek viszont van évek óta főállásban munkája. Mellékállásnak tudna indítani vállalkozást, ha szükséges.

Kérdésem tehát, hogy mi a legolcsóbb módja annak, hogy ilyen minimális bevételről úgy adjak számlát, hogy legális legyen, de a lehető legolcsóbb és a minimális pár száz forintos bevételemnek megfelelően az adó vagy járulék se legyen több tízezer forint havonta?

Ha valaki korrekten elmagyarázná nekem, hogy mi a teendő és adna is akár egy kedvező árajánlatot, ahhoz járnék is ez ügyben. (Budapesti vagyok)

1 pont pont pont
  • +1  
    2017.12.21. Író

1 válasz

Kedves Érdeklődő!

Úgy gondolom, hogy vállalkozás indításához nagyon kevés a bevétel még, hogy megérje, akár Kata alatt tevékenykedni is. Tény, hogy ha a felesége neve alatt futna, akinek van főállású munkaviszonya, kihozható nullásra, sőt két évig lehetne veszteséges is, mert megengedi a szabályozás. Munkaviszony mellett, mellékállású egyéni vállalkozónak nem kell Szja előleget és járulékokat fizetnie, ha nem számol el kivétet. Másik lehetőség az adószámos magánszemély intézménye. Jómagam könyvelek ilyen "vállalkozási formát", indulásnak nem rossz, de úgy gondolom nem lehet végcél. Ebben az esetben is csak akkor keletkezik adófizetési kötelezettség ha van bevétele, viszont ha kifizetőnek számláz pl. Bt. Kft. E.V. stb., akkor a számláját számfejtenie kell a kifizetőnek. A gyakorlat azt mutatja, hogy ezt sokan elmulasztják.
Akár a könyvelését is vállalhatom, az alapítási teendőket pedig elmagyarázhatom személyesen. Áraimról honlapomon tájékozódhat, persze hozz kell tennem, hogy ilyen kis árbevétel esetén nem lehet mérvadó az ottani ár. Azt hiszem itt mindenképpen egyénre szabott árképzésre lenne szükség.
Remélem sikerült segítenem.
Mart László
06/70/545-78-24
medimartdent@gmail.com
www.martdentkonyvelo.oldalunk.hu

2 pont pont pont
  • +1  
    2017.12.31. Eva

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ