Szabadfoglalkozású egészségügyi dolgozó - szülésznő

Tisztelt Fórumozók!

Érdeklődni szeretnek!
Szülésznő végzettségem van okj 5.5. Szeretnék elhelyezkedni egy orvosi magánrendelőben. Szabadfoglalkozású egészségügyi dolgozóként jelentenének be, ám a szülésznői végzettségét ehhez a munkakorhoz nem fogadja el a helyi ÁNTSZ!
Kérdésem az, hogy mi a megoldás erre?
Előre is köszönöm a válaszokat!

0 pont pont pont

3 válasz

Tisztelt Kérdező!
Én simán megbízási jogviszonyt javasolnék első kőrben, ha ez a megbízó részéről nem járható út és megfelelő árbevétel tervezhető, lehetőség van egészségügyi vállalkozóvá alakulni.
Fontos hangsúlyozni, hogy nem minden esetben és nem mindenkinek éri meg. Jómagam pont az egészségügyi vállalkozásokra specializálódtam, amennyiben gondja forduljon hozzám bizalommal!
Mart László
06/70/545-78-24
medimartdent@gmail.com

1 pont pont pont

Koszonom valaszat! A megbizasi jogviszony miben kulonbozik a szabadfoglalkozasu eü dolgozo jogviszonytol? Marmint a munkaado reszerol? Tobb jarulekot kell fizetnie vagy kockazatosabb a szerzodes? Koszonom valaszat!

0 pont pont pont

A megbízási jogviszony polgári jogi felelősséggel jön létre, a munkaviszonnyal ellentétben, ahol munkajogi felelősségről beszélhetünk csak. A megbízási jogviszony a szabadfoglalkozású jogviszony. Egyéni vállalkozóvá alakulással már csak megbízási jogviszonynak hívjuk. Szabadfoglalkozású jogviszony esetén az Eü. intézmény nevében biztosítja az ellátást és a megbízó mentesül a munkaerő-piaci járulék levonása és megfizetése alól. Minden mást fizetnie kell. A megbízási szerződésben rögzítésre kell hogy kerüljön az ellátandó feladatok köre. A szakmai felelősség is máshogy alakul, mint munkaviszony esetén, mert itt már előtérbe kerül a személyi felelősség, mert az önálló tevékenység körébe tartozik a megbízási jogviszony, viszont fontos megemlítenem, hogy önálló tevékenységet csak az eü. szakképesítése kompetencia határáig vállalhat, tehát a szakorvosi utasítás végrehajtása a betegen, már nem önálló tevékenység. Érdekes mi? Tehát bonyolult a szabályozás, de lehet megbízási jogviszonya én azonban munkaviszonyt szoktam javasolni a középfokú eü. szakképesítéssel rendelkező személyeknek.
Üdvözlettel:
Mart L.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ