Legális?

Üdvözlöm! Azzal kapcsolatosan érdeklődnék, jelenleg főállású Katás vállalkozóként dolgozom egy szépségszalonban. Idegen város, idegen emberek. Még nagyon az elején tartok, és rendkívül nehezen tudom összeszedni a havi 50000 Ft járulékra a pénzt. Az lenne a kérdésem, hogy ha a férjem főállás mellé kiváltja a vállalkozóit - az én szakmámra -, és bejelent alkalmazottként 4 órában, legális? Mellette persze próbálnék keresni más bevételi forrást is, illetve ha beindul a szépségszalon, nyilvánvalóan változtatnánk és visszaállnánk az eredeti felállás szerint, de jelen pillanatban ez tűnne a legegyszerűbbnek. Kérem, segítsenek. Köszönöm.

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves Kérdező!

Az Ön által feltett kérdésre annak tekintetében nem nehéz válaszolni, hogy legális-e. Természetesen legális, csak szerintem nem jó választás lenne. Egy négy órás alkalmazott bére is többe kerül mint a KATA főállású járuléka, sokkal jobban jár ha inkább egy főállású munkaviszonyt létesít, mert akkor csak 25.000 Ft-ot kell fizetnie. Ha nagyon nem indul be, akkor lehet szüneteltetni is. Fontos megemlíteni, hogy csak a heti 36 órát elérő főfoglalkozású munkaviszony mellett lehet 25.000 Ft.-ot fizetni, ellenkező esetben 50.000 Ft.-ot kell a Kata hatálya alá bejelentkezett egyéni vállalkozónak.
Remélem sikerült kicsit segítenem.
Üdvözlettel:
Mart László

0 pont pont pont

Kedves László!
Igen, nagyon köszönöm a segítségét.

0 pont pont pont

Örülök, hogy segíthettem!

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ