Egyéni vállalkozó hitelfelvétele

Kedves Válaszadók!

Az lenne a kérdésem, hogy ha Katás vagyok (január 4-i indulással), és hitelt szeretnék felvenni, akkor ugye a banknak a NAV-tól származó igazolást be kell nyújtanom. Ehhez be kell adnom mondjuk 2018. január 2-án az adóbevallásomat, de ezek után mikor mehetek a NAV-hoz a fent említett igazolásomért? Mennyi idő, míg a bank ezt ellenőrzi és ki tudja állítani a szükséges dokumentációt?

Válaszukat előre is köszönöm!

0 pont pont pont

6 válasz

Kedves Mónika!

A 2017-évi jövedelmeiről a KATA bevallást akár 2017.12.31-én is beadhatja, amennyiben van ügyfélkapus regisztrációja. (Az elektronikus ügyintézést nem korlátozza a hivatali, vagy postai nyitvatartás. :-) )

Ugyancsak beadhatja ezen dátummal a jövedelemigazolás kérelmet is. (IGAZOL nyomtatvány megfelelő kitöltéssel)

Az igazolás kiadására szolgáló ügyintézési határidő 6 nap. Azt, hogy mennyi idő alatt ellenőrzi ezt a bank, ezen a fórumon senki nem tudja megmondani Önnek, erről a banki ügyintézőnél célszerű tájékozódni.

1 pont pont pont
  • +1  Nagyon hasznos válasz, köszönöm!
    2017.10.26. Mónika

A banki ügyintézési határidő valóban más téma , inkább a nav igazolás kiadásának határideje volt a kérdés, azt hittem az függ a bevallás ellenőrzésétől.
Arra meg nem is gondoltam, hogy még adott év utolsó napján is beadhatom a bevallást :)
Nagyon köszönöm a választ!

0 pont pont pont

Tisztelt Válaszadó!

Beszélgettem más KATÁS- okkal erről és kissé elbizonytalanítottak.
Tehát attól függetlenül, hogy az első bevallásomról van szó, így is 6 napon belül kiadják az igazolást? Tehát a bevallást ez idő alatt ellenőrizniük is kell, jól értem?

Köszönöm!

0 pont pont pont

Kedves Mónika!

A NAV 22. számú tájékoztató füzete szerint az igazolás kiadására vonatkozó határidő 6 nap. Tapasztalataim szerint az elektronikus ügyintézés gyorsítani szokta a folyamatokat.

Tény, hogy január 1 nem munkanap, de ez csupán egy nap. Nem hiszem, hogy a bank azonnal utalja is a hitelt, amint az igazolást bemutatja. A hitelügyintézésnek is van egy folyamata, és gondolom időközben is benyújtható a kérdéses igazolás, hisz nem valószínű, hogy ez az elbírálás egyetlen feltétele.

A többi KATA-s tapasztalata nincs hatással az Ön ügyére.

1 pont pont pont

Kedves Mónika!

Én nem ajánlom a 2017.12.31-t csak a 2018.01.01-t. Munkaügyben és adóban is azt mondjuk, hogy a tegnap (a múlt) a biztos, a jelen nem.
Arra számítson, hogy a beadott KATA bevalláson lévő összeg 60%-a számít jövedelemnek.

2 pont pont pont

Eljutottam oda, hogy igazolást kérjek a nav- tól, de az UK13-as adatlapnak a 3.pontjában nem tudom mit jelöljek meg jövedelem elszámolásként. Ha csak a KATA hatálya alá tartozó... pontot jelölöm be, akkor hibásnak jelöli az űrlapot. Mit kellene még itt megjelölnöm?

Előre is köszönöm a segítséget!

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ