Gyes

Üdvözlöm! Néhány hete derült ki hogy terhes vagyok, és az ország másik felére szeretnék költözni de a munkahely ahonnan a gyest kapnám az itt van. Ha csak ideiglenesen vátloztatok lakcímet akkor nem okoz problémát a munkahelyemen? Még nem jelentettem be a terhességet. Szoljak a lakcímváltozásról ami nemsokára bekövetkezik? Az állandó marad. Kaphaton innen a gyest? Köszönöm a választ.

0 pont pont pont

3 válasz

Tisztelt Kérdező!
A GYES-t a lakóhely szerinti illetékes megyeszékhely járási hivatalánál kell igényelni. A lakcímváltozás tényét, nem a szándékát hanem a tényét (tehát amikor bekövetkezett a változás és új lakcímkártyát kapott és feltüntetésre került a lakcímkártyán az új cím) minden esetben, haladéktalanul be kell jelentenie a munkáltatójának. A tartózkodási hely jelen esetben nem mérvadó, az állandó lakóhely alapozza meg az illetékességet, természetesen a tartózkodási helyről is szóljon a munkáltatójának!
Üdvözlettel:
Mart László

0 pont pont pont

Köszönöm szépen!

0 pont pont pont

Tisztelt Kérdező! Kicsit pontosabban körül kellene járni a kérdést, hogy mire lesz jogosult, mivel ha munkahelye van, akkor elegendő hosszúságú biztosítási jogviszony alapján nemcsak gyes, hanem ennél kedvezőbb gyermekgondozási ellátások is járnak Önnek. Ezeket a munkáltatón keresztül fogja tudni igényelni, de a folyamatban az Ön lakóhelyének nincs jelentősége.
Üdvözlettel:
Varga Anikó

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ