Adóvisszatérítés

Jó napot. A kérdésem a következő: az én fizetésemből nagycsaládosként nem vonnak sem SZJA-t, sem TB-t és sem nyugdíjelőleget, amely kedvezményt már év közben igénybe veszem. A feleségem ezt év közben nem veszi igénybe, ő az adóbevallás benyújtásakor igényli vissza az előzetesen levont adót. Ilyenkor vissza tudja igényelni a levont SZJA-t, TB-t és nyugdíjelőleget is, vagy csak az SZJA-t? Válaszukat előre is köszönöm!

0 pont pont pont

2 válasz

Kedves Csaba!

A felesége minden olyan adó és járulékkedvezményt igénybe tud venni utólag is, ami év közben megilletné. Csupán ki kell számolniuk, hogy mekkora összegű kedvezmény marad, melyet Ön nem tud érvényesíteni. Ehhez javaslom, hogy az adóbevallás elkészítéséhez vegyék igénybe egy könyvelő segítségét, aki mindjárt a jogosultság egyéb feltételeit is le tudja ellenőrizni.

Üdvözlettel:
Bodnárné Pigler Éva
+36 70 4084193

1 pont pont pont

Kedves Csaba!
Az elöttem szóló mindent elmondott. Csupán annyival egészíteném ki, hogy könyvelő vagy adószakértő választását megelőzően informálódjon. Nem minden könyvelő van tisztában a családi adó és járulékkedvezmények területével!
(Az idén is több esetben kellett önrevízióznom más butasága miatt, bár ez által több millió forint jutott vissza néhány családhoz.)

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ