Magántanár vs. házitanító

Az első kérdésemre, amely így szólt:
Nyelvtanár vagyok, és szeretnék magántanár lenni főállásban. Milyen fizetési kötelezettségeim lennének, ha nincs mellette semmilyen munkahelyem? Milyen adózási formát lenne érdemes választanom? - nagyon gyors választ kaptam, amit nagyon köszönök. Lenne viszont még kérdésem, de mivel nem tudom, hogy tudnám az eredeti kérdésemet bővíteni, most nyitottam egy új kérdést.
1. A többi járulék tb, nyugdíj stb. hogyan fizetendő a KATA esetében?
2. Egy fórumon azt olvastam, hogy van olyan lehetőség is, hogy házitanító, ha én járok a diákhoz, akkor háztartási alkalmazott vagyok és az adómentes. Valóban van ilyen lehetőség vagy ez csak téves információ ? Előre is köszönöm a választ. Üdvözlettel: Nagy Ildikó

0 pont pont pont

1 válasz

Nekem van magán nyelv oktatóm, de ő KATÁS-ként végzi, mert azért GYES,GYED, táppénz, nyugdíj szempontjából azért számít hogy legyen járulék köteles jövedelme. És nem utolsó sorban pedig az, hogy ne kelljen külön az egészségügyi szolg. járulékot, 6.930 Ft-ot fizetni.

Javaslom mielőtt bármihez is kezdesz beszélj könyvelővel, és próbálj meg a Munkaügyi Központtól vállalkozóvá válási támogatást kérni, amennyiben regisztrált munkanélküli vagy.

1. kérdés a KATA az összes fizetendő járulékot (nyugdíjbizt., egbizt., szociális hozzájárulás, szja) magába foglalja.

2. kérdésre itt találsz leírást. Ebben az esetben havonta a 6.930 Ft eü.szolg.járulékot fizetni kell.
http://adozona.hu/altalanos/Bebiszitter_korrepetitor_kertesz_kozteher_b_DQG9JJ
http://adozona.hu/archive/20110422_ado_adohatosag_adomentes_munka_NAV

Üdvözlettel: Sziládi Katalin

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ