Vállalkozóvá válást segítő pályázat, gondokkal

Az alábbi kérdésben kérnék segítséget. Hétfőn délelőtt az ismerősöm beadta a vállalkozóvá válást segítő pályázatot. Este megcsináltuk a vállalkozóiját. Sajnos... Ugyanis az időbélyegzőt nem veszik figyelembe, hogy a vállalkozói igazolványt 18.46-kor kértük és kaptuk meg, csak az utána következő napi dátum a jó.
Megszüntetnénk a vállalkozást, de akkor a KATA-t nem választhatja újra 2 évig. A tételesnél a járulék meg ugye sokkal több lenne.
Az elutasító határozatot meg lehet fellebbezni, esetleg hátha figyelembe vennék az időbélyegzőt? Vagy veszett az egész?
Köszönöm a válaszokat előre is!

0 pont pont pont

1 válasz

Vállalkozóvá válási támogatás igénylésekor, csak abban az esetben lehet a vállalkozást elindítani, ha már megvan róla a határozat. Erre nyomatékosan fel is hívják a vállalkozni kívánt magánszemély figyelmét.
Meg kell próbálni megfellebbezni, de indoknak csak azt lehet felhozni, hogy a vállalkozó figyelmetlenségéből adódik a hiba, vagy már csak a Munkaügyi jó indulatán múlik, hátha a döntésüket előre dátumoznák, de ez szerintem esélytelen. Jól tudod, hogy nem választhatja a KATÁT 2 évig.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ