Közhasznú Egyesület

Tévesen nyújtottuk be a társasági adó bevallást egy közhasznú Egyesületnek. Az lenne a kérdésem, hogy miként lehet ezt javítani, törölni, módosítani?

0 pont pont pont

4 válasz

Tisztelt kérdező!

Adjanak be önellenőrzést a téves bevalláshoz. Ugyanaz a bevallási nyomtatvány, csak önellenőrzés "üzemmódban" benyújtva. A kitöltési útmutató segíti az eligazodást.

Az önellenőrzést okozó körülményekről, adóalapot és adót érintő különbözetekről jegyzőkönyvet kell készíteni. Amennyiben szükséges, a könyvelés adatait is korrigálni kell, és adófizetési kötelezettség is keletkezhet.

1 pont pont pont

Kedves Kérdező!
Csak javasolhatom, hogy a jövőben egyéb szervezetet ne vállaljon, mert aki végigjárta ez az utat tudja, hogy egész más gondolkodást igényel mint a normál vállalkozási forma. Külön mérlegképesen oktatják. Adózás is eltér. Természetesen az önellenőrzés szükséges, de ha időben jelzi a megfelelő nyomtatványon, hogy nem keletkezett adófizetési kötelezettsége, akkor ezt nemlegessel el lehet intézni.

0 pont pont pont

De lehet, hogy keletkezett adófizetési kötelezettsége és azt szeretné javítani. Kedves Kérdező, természetesen van lehetőség a javításra, ahogy azt az első válaszadó írta.

0 pont pont pont

Köszönöm szépen mindenkinek a választ. Lejavítottuk már a bevallást. Igazából arról van szó, hogy egyik évben sem kellett beadni társasági adó bevallást, csak nyilatkozat lett beküldve, és most valamiért bevallás lett beküldve, de lejavítottuk így kinullázódott az adófolyószámla.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ