Cégautóadó

Van-e cégautó fizetési kötelezettség 6 személyes citroen jumpy tehergépjármű után?

0 pont pont pont

2 válasz

Tisztelt Kérdező!
Amennyiben a cégével összefüggő tevékenységre használja, esetleg a cég nevére vette akkor van. Ha magánszemélyként vásárolta és magánszemélyként használja akkor nincs. Ha Ön egyéni vállalkozó és útnyilvántartás nélkül tételes költségelszámolást szeretne érvényesíteni az autó felmerült költségeinek tekintetében, akkor van lehetősége cégautóadót fizetni, azonban nem kötelező. Útnyilvántartás vezetése mellett 15 Ft/km költséget tud elszámolni. Vizsgálni kell a költségek alakulását, hogy mi éri meg jobban Önnek.
Remélem sikerült megfelelő tájékoztatást adnom!
Mart László

1 pont pont pont

A konkrét kérdésre a válasz:
Elő kell venni a gépjármű forgalmi engedélyét, és az szja. törvényt. Abban kell megnézni a feltételeket, hogy mi számít személygépjárműnek. Ez teljesen független attól, hogy mi a neve az autónak, és más törvényektől is, ahol a személygépkocsit, vagy a teherautót definiálják. Csak az szja törvény szerinti definíció számít. Ha e szerint személygépkocsinak minősül, cég tulajdonában van, vagy a cég az üzembentartó, akkor mindenképp fizetni kell utána cégautóadót.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ