KATA újraindítása?

Tisztelt Fórumozók,
Tavaly április 27-ig volt egy KATA-s adózású egyéni vállalkozásom, melyet akkor megszüntettem. Ha most szeretnék újra vállalkozni, akkor jól tudom, hogy nem lehetek KATÁ-s?
Milyen adózás lenne ezen kívül a "legegyszerűbb"? Egy vagy két helyre számláznék csupán.
Abban tudnak segíteni, hogy kb. mennyi járulékot és adót kell befizetni így?

Köszönöm!
Gál Melinda

0 pont pont pont

2 válasz

Kedves Melinda!
A Kata tv. értelmében a megszűnés évében és az azt követő 12 hónapban nem választható a KATA adózás. Ezt jól tudja.
Az adózást jól körül kell járni. Sok mindentől függ kinek mi lenne a jó. Függ az Ön egyéb jogviszonyától, a végzendő tevékenységtől, a felmerülő költségektől, a bevétel nagyságától. Mindenkié, az Öné is egy speciális eset. Ezektől a körülményektől függ Önnek mennyi adót és járulékot kell majd fizetnie és sok esetben ezen év közben nem lehet változtatni, tehát mindenképen érdemes konzultálni.
Javaslom az Ön közelében keressen fel egy könyvelőt, adótanácsadót és kérje a tanácsát.
Ha a témában további kérdése lenne, akkor forduljon hozzánk bizalommal a felgyoi.konyveloiroda@gmail.com címen. Online tanácsadással, illetve távkönyveléssel is foglalkozunk. :)

0 pont pont pont

Üdvözlöm!

A Kata-t most sajnos nem választhatja, ellenben működtethet vállakozást. A fizetendő járulék sok mindentől függ, jelenlegi munkaviszony, életkor, tevékenység.
Keressen fel a www.konyvelo-adotanacsado.hu oldalon feltüntetett elérhetőségeken es szívesen megválaszolni bármely kérdését hetvegen is. Kérjen visszahívását es ingyen vissza hívom.
Irodank a 20. Kerületben van, azonban bárhonnan tudunk tavkonyvelessel könyvelni.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ