Két munkaviszony összeadódik-e?

Tisztelt Címzett!

Egy kétszemélyes Kft.-ben vagyok 50%-ban tulajdonos és ügyvezető, az üzlettársam is ügyvezetőként tevékenykedik. Emellett én egy másik Kft.-nél dolgozom heti 20 órában mint alkalmazott, az üzlettársam pedig egy harmadik cégnél, de ő heti 40 órában van bejelentve.
A kérdésem az lenne, hogy a saját Kft.-ben elég ha 4 órás munkaviszony után fizetem a közterheket (gondolván azt, hogy a saját Kft.-s 4 órás munkaviszony és a másik Kft.-nél alkalmazottként létesített 4 órás munkaviszony összeadódik), vagy ott 8 órás munkaviszony után kéne fizetnem?
Előre is köszönöm a megtisztelő válaszát!
Üdvözlettel,

Juhász Csaba

1 pont pont pont

4 válasz

Ha a saját kft-ben ténylegesen munkaviszonya van, tehát a társasági szerződés kifejezetten lehetővé teszi, hogy az ügyvezető munkaviszonyban lássa el a feladatát, a taggyűlés pedig ilyen irányú határozatot hoz és teljesítik a munkaviszony kritériumait (szabadság, orvosi alkalmassági vizsgálat, stb) akkor igen.

0 pont pont pont

Tisztelt Válaszadó!

Köszönöm a gyors választ, még egy kérdés: visszamenőlegesen lehet a saját KFT-ben munkaviszonyt létesíteni, s az alapján befizetni az elmaradt közterheket? Január 1-e óta vagyok 4 órára bejelentve annál a KFT-nél, ahol eddig főállásuként dolgoztam, de a saját KFT-nél elmulasztottam 4 órás munkaviszonyt létesíteni, mert nem tudtam, hogy mindenképp kell a heti 36 óra munkaviszony, illetve erről a változásról nem szóltam a könyvelőmnek, csak most..., Természetesen most próbáljuk minimalizálni azt, amit utólag be kell fizetni az államnak. Van arra lehetőség, hogy visszamenőleg csak 4 óra után fizessem be az elmaradt közterheket? Hiszen a másik Kft-nél 4 óra után már befizették az utánam járó terheket...ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!
Juhász Csaba

0 pont pont pont

Tisztelt Csaba!
Ahogy az előttem szóló már említette, meg kell vizsgálni mi szerepel a társasági szerződésben.
Amennyiben a 2017. január 1-i TSZ-ben Ön személyesen közreműködő tagként látja el az ügyvezetést, akkor sajnos nincs mit tenni. Tagi jövedelemkivét után kell megfizetni az adót és a járulékokat.
Ebben az esetben annyit tudnak tenni, hogy az ügyvéd SOS módosítja a TSZ-t. 30-ra visszamenőleg meg tudja tenni. Tehát 06.10-ig kell a magasabb járulékokat megfizetni.
Amennyiben a TSZ azt mondta ki már 2017.január 1-én is, hogy Ön munkaviszonyban látja el az ügyvezetői feladatokat, akkor vissza kell menni addig, amikor erről döntöttek és Önt legalább heti 1 órás munkaviszonyba bejelenteni, még akkor is ha volt 8 órás (heti 36 órás) munkaviszonya.
Remélem tudtam segíteni.
u.i. az olvasóknak, szemlélődőknek: A könyvelőt érdemes ezekről a dolgokról mindig időben értesíteni! :D

0 pont pont pont

Köszönöm a válaszokat!

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ