Kata-s Bt. havi feladatai

Ha egy Bt beltagja nyugdíjas, és a kültagot jelentették be KATA-s vállalkozónak, akkor havonta a beltag után meg kell fizetni az egészségügyi szolgáltatási járulékot, és le kell adni járulékbevallást is? Az előző évben nem tartoztunk a KATA törvény alá, és most a könyvelőnk bizonytalan abban, hogy milyen teendői vannak.

0 pont pont pont

5 válasz

Tisztelt Kérdező!
Szerintem igen. A Bt beltagja személyes közreműködésre kötelezett (és gondolom, ő látja el az ügyvezetői feladatokat is), ezért a jogviszonyának időtartamát jelenteni kell. Szerencsére, - nyugdíjas jogállása miatt - a kötelező társas vállalkozói járuléka viszonylag olcsón megúszható.

0 pont pont pont

Tisztelt Zsófi és Tisztelt Válaszadó!
Ebben az esetben szerintem a BT beltagjának nincs választási lehetősége. Hiába nyugdíjas, a személyesen közreműködés kötelezettsége miatt őt is be kell jelenteni Kata hatálya alá és 25.000 Ft/hó Katát megfizetni utána (Feltéve, hogy öregségi nyugdíjas és nem rokkant). Nincs szó eü.szolg. járulékról!
Egy esetben kerülhető el ez a 25.000 Ft, ha a Bt beltagja az ügyvezetést munkaviszonyban látja el és ezt a társasági szerződésben rögzítették. Ekkor a munkaviszony lehet heti 1 óra is.

2 pont pont pont

KATA alanyiság esetén csak akkor van havi járulékbevallás, ha munkaviszony keretében történik a foglalkoztatás, egyéb esetben nincs havi járulékbevallási kötelezettség, de havi járulékfizetési kötelezettség adott hónap 12-ig napjáig van.

0 pont pont pont

Kedves Válaszadók!
Akkor most már én is összezavarodtam. A Bt. beltagja és ügyvezetője az öregségi nyugdíjas édesanyám és a párom a kültag, ő lett bejelentve KATA-s vállalkozónak, mivel személyesen ő működik közre a cégben. Nekünk eddig azt mondta a könyvelőnk, hogy nem kell bejelenteni a Bt beltagot is, elég csak a kültagot katásnak. De most megint átolvastam amit Önök írtak itt nekem és ha jól értem, akkor azért kell bejelenteni katásnak a beltagot is, mert nem munkaviszony keretében látja el az ügyvezetést? Ha átjelentenénk 1 órás munkaviszonyra, akkor már nem kellene fizetni a havi 25ezer forintot? Lehet a beltag munkaviszonyban? Eddig erre is azt mondták, hogy nem lehet, mert nem lehet a saját maga munkáltatója. Vagy akkor a kültagnak is ügyvezetőnek kellene lennie (ez kötelező vagy nem)? Gondolom, ha ez így nincs leírva, akkor emiatt mehetnek társasági szerződést módosítani.
Ez év januártól a cég csak a kültag után fizeti a KATA-t mivel őt jelentették be KATA-snak, de akkor ez így rossz és visszamenőleg meg kellene fizetni a beltag után is a KATA-t?
Bocsánat a sok kérdésért, de most eléggé megijedtem, hogy az idei év akkor nagyon el van szúrva.

0 pont pont pont

Tisztelt Zsófi!

Sajnos jól szűrte le a lényeget. A KATA trv. 7. § (1) - (2) bekezdését bemásolom.

"7. § (1) Az adóalanyiság választásának bejelentésével egyidejűleg a kisadózó vállalkozás bejelenti azon kisadózónak vagy kisadózóknak a nevét, címét, adóazonosító jelét és társadalombiztosítási azonosító jelét, aki vagy akik bármilyen jogviszonyban - ide nem értve a munkaviszonyt - végzett tevékenység keretében (ideértve különösen a személyes közreműködést, a vezető tisztségviselői és a megbízási jogviszony alapján végzett tevékenységet) részt vesz vagy vesznek a kisadózó vállalkozás tevékenységében. Egyéni vállalkozó kisadózó vállalkozás esetén az adóalany az egyéni vállalkozót mint magánszemélyt jelenti be kisadózóként.

(2) A vezető tisztségviselői feladatokat nem munkaviszony keretében ellátó, a kisadózó vállalkozással megbízási jogviszonyban álló és a személyes közreműködésre köteles tagokat a kisadózó vállalkozás köteles bejelenteni kisadózóként. A kisadózó vállalkozás tevékenységében a betéti társaság, közkereseti társaság kisadózóként be nem jelentett tagja kizárólag munkaviszony keretében működhet közre. E szabály megsértésével a kisadózó vállalkozás tevékenységében részt vevő tag közreműködését be nem jelentett alkalmazott foglalkoztatásának kell tekinteni."

A nyugdíjas beltag esetében a havi 25 e Ft KATA alóli mentesülést egyedül a munkaviszony jelenthet. (Természetesen annak havi bevallási és kötelező járulék és adótételei mellett.) Azt, hogy a munkaviszony törvényi feltételei létrehozhatók -e a Bt esetében, a társasági szerződés tartalma dönti el. Érdemes lenne ügyvéddel konzultálni.

Az év elmúlt hónapjainak elmaradt KATA-ját pedig utólagosan rendezni kellene.

2 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ