Külföldi freelancer munkák adózása Magyarországon

Üdvözlöm!

Szeretnék segítséget kérni külföldi, projekt alapú munkák adózásával kapcsolatban.
Bejelentett, teljes munkaidős állásom van Budapesten, mellette KATA-s vállalkozóként (mellékállásban) projektmunkákat végzek Mo.-n.
Most jött lehetőség, hogy dolgozhatok külföldi munkáltatóknak is.
A kérdésem az lenne, hogy hogyan állítok ki számlát külföldi cégeknek, személyeknek, ha paypalra érkezik az összeg és onnan a Ft-os bankszámlámra, vagy a paypalon keresztül költöm el? Illetve hogyan állítok ki számlát, ha egyenesen a számlaszámomra érkezik az összeg?
Ausztrália, USA, UK, Csehország, pl. ezek az országok, akikkel dolgoznék.
A havi 25.000 Ft adózásba tartozom tehát, s érvényes-e erre az AAM; vagy ÁFA hatályán kívül szöveget kell írnom? Ki fizeti itt az ÁFÁ-t?

Nagyon köszönök előre is bármilyen információt!

Üdvözlettel,
Anna

1 pont pont pont

3 válasz

Kedves Anna,
a kérdése több adónemet és több országot érint. Sok függ attól, hogy az egyes munkáltatókkal, szerződő felekkel milyen konkrét szerződése van, az milyen tevékenységet illetve jogviszonyt tartalmaz. Minden egyes szerződést egyedileg kell értékelni, sőt lehet hogy érdemes azoknak már a megkötése előtt adózási szempontokat is figyelembe venni. A kérdésére ezért nem lehet sablonos választ adni. Javaslom, hogy keressen meg adótanácsadót, én is szeretettel várom.
Üdvözlettel:
Varga Anikó

1 pont pont pont

Kedves Anikó!
Köszönöm a választ! Szívesen felvenném önnel a kapcsolatot, de nem tudom, itt hogyan kaphatok elérhetőséget.
Anna

0 pont pont pont

Kattintson a cégnévre a válaszom mellett, ott minden elérhetőség megvan. Üdv VA

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ