Nav

Kérdésem az, ha magántanításból származó jövedelem után adó nem került megfizetésre az év folyamán (bérleti díj, útiköltség stb. is volt, kb. kiegyenlítődik), ezt lehet-e valahol még az adóbevallási határidő előtt rendezni? Főállás melletti magánórákról beszélünk.
A NAV honlapján továbbra sem találtam erre utalást.

0 pont pont pont

2 válasz

Kedves Viner!

Korábbi kérdéseire kollégáim válaszaikban már leírták, hogy ez tágabb és összetettebb kérdés.
Egyéni vállalkozóként, adószámos magánszemélyként végzi a tevékenységét? Egyszer hallgatói jogviszonyt, egyszer főállást említ. A költségek számbavétele sem ilyen hasraütés formájában történik.
Sok-sok kérdést kell tisztázni az ügyével kapcsolatban. Javaslom keressen fel egy könyvelőt az Ön közelében, városában, aki adótanácsadással is foglalkozik. Lehet fizetni kell érte, de a további kellemetlenségektől kímélheti meg Önt.

0 pont pont pont

Kedves Érdeklődő!
Csatlakoznék az előttem szólóhoz. Nagyon fontos annak tisztázása, hogy E.V. vagy adószámos magánszemélyként végzi a tevékenységet, valamint az is, hogy főállás mellett, vagy főállás maga a tevékenység.
Amennyiben késedelmes fizetés történik, természetesen a késedelmi pótlék terheli Önt, de a költségek elszámolása esetén, ha pl. magánszemély és magánszemélyeknek számlázott az szja előlegénél a bevétel 50 %-át elszámolhatja költségként és a megmaradó rész után kell szja előleget fizetni a NAV felé. Előleget ezen esetben is kell, de az éves adóbevallás alkalmával ezt vissza tudja igényelni.
Javaslom én is a személyes konzultációt!

Üdvözlettel:
Mart László
www.martdentkonyvelo.oldalunk.hu

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ