NAV segítség

Sajnos nem találtam az interneten olyan segítséget, amely NAV részéről adózási kérdésekkel foglalkozik. Leginkább valami adóügyi osztály felelős személyére gondolok, mert az ügyfélszolgálat nem biztos, hogy konkrét ügyekben segíteni tud. Önöket kérdezem, hogy van-e ilyen és ha igen, hogyan érhetem el őket? Köszönettel

0 pont pont pont

3 válasz

Tisztelt Viner!

Bár csak érintőlegesen vázolja fel a problémáját, azt javasolnám, hogy speciális adózási kérdésekkel forduljon adótanácsadóhoz, amennyiben a könyvelője nem tud vagy akar segíteni Önnek.
Általában a könyvelők adózás területén is naprakész információkkal rendelkeznek és segítenek ügyfeleiknek.
A NAV részéről azért sem lehet az Ön esetében konkrét osztályvezetőt megemlíteni, mert minden megyében külön-külön, Budapesten is három igazgatóság működik.
Amennyiben a konkrét kérdése van, forduljon hozzám bizalommal a felgyoi.konyveloiroda@gmail.com e-mail címen.

1 pont pont pont
  • +1  
    2017.05.08. Viner

Tisztelt Kérdező!
A NAV-nak van egy telefonos ügyintéző kontakt centere, ahol az adóalany vagy meghatalmazottja - megfelelő előzetes adminisztrációval - egészen konkrét ügyekben is tud intézkedni (bevallások javítása, nyilvántartások egyeztetése, stb). Ehhez egy telefonos kódot kell igényelni és szükség esetén a meghatalmazást beküldeni.
Általános ügyfélszolgálaton is tudnak válaszolni sok kérdésre, alkalmasint egy telefont megér, hogy megpróbálja.
A NAV azonban nem adótanácsadó szerv. Feladata ugyan az általános tájékoztatás, ezt sok csatornán meg is teszi, de nem feladata például több alternatíva felvázolása az adózó részére, melyekből a legkedvezőbbet választhatja. Ez az adótanácsadók, könyvelők, esetenként jogászok feladata.
Egy bizonyos osztály elérése leginkább levélben lehetséges egyébként, ilyen megkeresésekre válaszolnak 30 napon belül, a címeket megyénként megtalálja a NAV honlapján és ha téved, úgyis átküldik a levelet az illetékesség szerint megfelelő ügyosztályra.
Az elérhetőségeinken engem is kereshet konkrét ügyben.

0 pont pont pont

Kedves Érdeklődő!

Egyetértésem az előttem szóló kollégákkal, de annyi javaslatot tennék, hogy a NAV tájékoztató füzeteit letöltheti az internetről, valamint TEL telefonos regisztrációt is elvégezhet, így tud akár konkrét ügyben személyre szabottan is tanácsot kérni, de az is tény, hogy jobban jár egy gyakorlott könyvelővel vagy egy adótanácsadóval.

Üdvözlettel:

Mart László

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ