Kötelező végzettség

Tisztelt Könyvelők!

Egy újonnan alakult cég (csak divatárucikkel foglalkozik, nem ruha) szeretne üzletet nyitni. Azt a kérdést nem tudják eldönteni, hogy az eladónak, illetve üzletvezetőnek milyen végzettsége kell, hogy legyen? Sok keresgéléssel sem találtak más mint azt, hogy az eladóra nincs előírt kötelező végzettség. Az üzletvezetőre úgy gondolják, hogy kell. Elfogadható a kereskedelmi és vendéglátó ipari is vagy csak a kereskedelmi és boltvezetői? Miután kötelező minden üzletben legalább egy szakirányú végzettségnek lenni, gondolom ez lenne az. Azonban nem találni arra utalást, hogy akkor ennek az embernek teljes nyitvatartási időben ott kell lennie?
Kitől és hogyan lehetne biztosan megtudni a választ a kérdésekre?

Előre is köszönöm,

Dörök Rudolfné
06-30/6264969

0 pont pont pont

3 válasz

Azért az érdekes, hogy az eltelt 3 nap alatt egyetlen válasz sincs. Nem kívántuk ingyen! Csak egy biztos és határozott választ szerettünk volna.

0 pont pont pont

Tisztelt Dörök Rudolfné!

Nem hiába nem írt választ senki. Összetett kérdésekről van szó és ez nem könyvelői szakterület.
Talán egy munkajogász vagy egyéb munkaügyi szakértő tudhatja a választ, illetve a működési engedélyt kiadó hatóság tud információval szolgálni.
Szakmánként más és más rendelet szabályozza ezeket a kérdéseket. Talán ezért sem átlátható az egész.
Szerintem nem kell teljes nyitvatartási időben ott tartózkodnia a szakképesítéssel rendelkező kollégának.

Sok sikert!
Etzelsdorfer Ildikó

0 pont pont pont

Köszönöm.
Dörökné

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ