Ingatlanértékesítés

Kedves Könyvelők!
2016-ban eladtam, a 2015-ben, egy lakásban szerzett tulajdoni részemet. A 2015-ös adásvételi szerződésben a nagynéném részére haszonélvezeti jog is megállapításra került. Az ügyvéd azt mondta, hogy a haszonélvezeti jog miatt a 20%-kal csökkentett, illetékfizetés szerinti értéket kell figyelembe venni, mint költség, vagyis szerzési érték a 1653. 161/c rovatban. Most, hogy adóznék a különbözet után ez nem mindegy. Az átruházásról készült szerződés, mindent szabályosan, adásvételi szerződésben rögzítettünk, és úgy tudom, hogy a SZJA 62. § szerint kell eljárni, tehát szerzési értéknek a 1653-ba beírhatom nyugodtan a 2015-ben fizetett teljes vételárat, nem kell csökkentenem a haszonélvezeti joggal.
Kérem mielőbbi válaszukat!
Köszönettel, Irén

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Deák Irén!
Úgy érzékelem, hogy az adóbevallása elkészítését kéri verbálisan. Nagyon szívesen állok rendelkezésére ez ügyben is. Szíveskedjék az adatlapom elérhetőségein felkeresni vagy itt bármelyik könyvelő áll rendelkezésére.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ