Magánedzőkénti munka adozása

Rendelkezem főállással, de mellékállásban szeretnék magánedzéseket vállalni. Ez hogy lehetséges?

0 pont pont pont

4 válasz

Kedves Érdeklődő!
Erre több lehetőség van. Csinálhatja egyéni vállalkozóként ha rendszeresen van belőle jövedelme, illetve egy foglalkoztatón keresztül mellékállású munkaszerződéssel is. Szóba jöhet esetlen még az adószámos magánszemély intézménye is, ha jövedelme ezen tevékenységből nem rendszeres, ebben az esetben célszerű inkább olyan címet adni a tevékenységnek, hogy testnevelés oktatás. Nagyon kevés az információ amit megosztott velük, kérem jobban írja kőrbe! Fontos a tevékenység gyakorisága és a tevékenységből származó tervezett bevétel. Ezen információk fényében lehet egyénre szabottan felelősségteljesen tanácsot adni!
Mart László

0 pont pont pont

Kedves Martin!

Én az ön esetében mindenképpen egyéni vállalkozást javasolnék. Mivel rendelkezik főállással nem terheli járulékfizetési kötelezettség. Ha még a tevékenységevel kapcsolatosan költségei is merülnek fel, könnyen minimalizálható a nyereség utáni adóvonzat. Ha esetleg több bevétele lenne, és kevesebb, vagy egyáltalán nem merülne fel elszámolható költsége, ebben az esetben a KATÁ-s adózási módot is erdemes megfontolni, hisz 8 órás bejelentett munkaviszony mellett havi 25 ezer forinttal le is tudja az adózást. Természetesen mindkét adózási módnál iparűzési adóval is számolni kell.
Adószámos magánszemély választás csak bizonyos törvényben konkrétan meghatározott tevékenységek esetében ajánlott, pl. szellemi szabadfoglalkozás, ingatlan bérbeadás. Ez a fogalom sajnos nagyon képlékeny, és egy esetleges adóellenőrzésnél könnyen bizonyíthatják, hogy nem megfelelő a választott vállalkozási mód, vagy adózási forma.
Egyéb cégalapitást a felmerülő költségek nagysága miatt nem ajánlok.
Mindenképp érdemes egy személyes tanácsadást kérni, ahol kalkulációt is érdemes készíteni.

Üdvözlettel:

Váradi Ágnes

0 pont pont pont

Köszönöm

0 pont pont pont

Voltam bent a kormanyablaknal es azt mondtak hogy egyeni vallalkozo masodallasban lenne a megfelelo semilyen koltsegel nem jarna mivel teteles adozasrol beszelnenk csak a bevetel utan adoznak plusz konyvelesi dij. Ket opciot mondtak minek megnevezesevel mehetne szerintuk 855101 sport kepzes vagy 931902 egyeb sport tevekenyseg. Tud valaki bovebb informaciot irni illetve konyveloi dijakrol stb.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ