Milyen adózási forma, tevékenységi kör?

Sziasztok!

Számtalan keresést próbáltam már, rengeteg helyen olvasgattam, de sehol nem találtam konkrét információkat erről az esetről.
Remélem itt megértő "fülekre" találok és választ tudnak adni a kérdéseimre.

Játékszervert bérelek és szeretnék létrehozni egy támogatás funkciót, amin belül támogatni tudják a munkámat különböző fizetési módokkal. Emelt díjas sms, paypal. Természetesen a támogatásért cserébe bizonyos ellenszolgáltatásokat nyújtanék a támogató félnek ezen a játékszerveren. Szeretném tanácsot kérni mit tegyek, egyén vállalkozói engedély kiváltása jöhet szóba? Ha igen milyen tevékenységi körnek számít ez?

Előre is köszönöm ha elolvastad. Köszönöm a választ is amennyiben sikerül erre válaszolni.

0 pont pont pont

6 válasz

A statisztikai (TEÁOR) illetve egyéni vállalkozói tevékenységi kör besorolás a Központi Statisztikai Hivatal hatásköre. Lehet nekik írni e-mailben vagy levélben és viszonylag gyorsan (jellemzően 1-2 hét alatt) adnak tájékoztatást. Összetett vagy újszerű esetekben érdemes a hivatal álláspontjával rendelkezni.
Üdvözlettel:
Varga Anikó

0 pont pont pont

Kedves Mihály!

A vállalkozási formát tetszőlegesen megválaszthatja, akár egyéni vállalkozást is. Célszerű aszerint dönteni, mennyi kezdőtőkével rendelkezik, hisz kft. alapításához 3 millió forint szükséges.
Az ön álltal nevezett támogatás nem igazán felel meg a szó jelentésének, mert itt egy szolgáltatásról beszélünk díj ellenében, akárhogy csűrjük-csavarjuk. Érdemes megnézni egy-két hasonló tevékenységű cég cégkivonatát, segítség lehet a megfelelő tevékenységi kör felvételéhez. Ebből többet is lehet választani. Esetleg a ksh honlapján a teáor számok között a 62-63-as csoportokat érdemes átnézni.

Üdvözlettel:

Váradi Ágnes

0 pont pont pont

Üdv!

Engem ez továbbra is érdekel, hogy milyen kötelezettségeim vannak és hogyan tudnám azt végrehajtani, hogy ha ugyan az a dolog áll fent, mint Mihály-nál! (ez csak egyelőre terv alatt)

Illetve még annyit hozzátennék a dologhoz, hogy láttam olyan szervert ahol nem adóznak, mivel magánszemélyek és a pénz el sem jut hozzájuk.
Viszont van olyan is, aki kisadózóként ad számlát a támogatásokról.

Erről kérhetek bővebb információt, hogy akkor hogyan is van ez?

0 pont pont pont

Szolgáltatást nyújt ellenérték fejében tartósan rendszeresen ebből jövedelme lesz ezt vállakozóként adószám bírtokában végezheti.

0 pont pont pont

Értem, és mi van azokkal akik csak "hobbi"ként csinálják és nem adóznak semmit?
Erre ismerek is egy "játékszervert".

0 pont pont pont

Majd az orbángeci meg bandája kifehéríti aztán majd a győzike énekel neki a sitten,Al Capone-t is adócsalásért kapták el pedig jó könyvelője volt...

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ