Fogyatékossági kedvezmény

Kedves Tagok!

Azt szeretném megtudni, hogy Anyuka igénybe veheti-e a kiskorú gyermek után a fogyatékossági kedvezményt az szja bevallásában. (Tartósan cukorbeteg.) Köszönöm! Petró Judit

0 pont pont pont

6 válasz

Kedves Judit!

A kedvezményt kizárólag az a magánszemély vonhatja le a saját összevonás alá eső jövedelme utáni adó összegéből, aki a súlyos fogyatékosságban szenved.
A 335/2009. (XII. 29.) Korm. rendeletben felsorolt betegségek valamelyikében szenvedő vagy annak a rendeletnek a mellékletében meghatározott fogyatékossággal élő magánszemély számít az adótörvény szerint súlyosan fogyatékosnak. Illetve még az, aki rokkantsági járadékban vagy fogyatékossági támogatásban részesül.

Sajnos azt kell mondanom, hogy ezt a kedvezményt Ön nem tudja igénybe venni.

1 pont pont pont

Kedves Black Office!

Én olvasatomban is így jött le. De az ügyfél ragaszkodik ehez, mert eddig a férje felvette ezt az összeget.
Köszönöm a segítségét.

0 pont pont pont

Kedves Judit!

Az Szja tv. értelmében kizárólag a betegségben szenvedő magánszemélynek van lehetősége érvényesíteni a kedvezményt, ha rendelkezik a szakorvos által kiállított érvényes igazolással, illetve rendelkezik összevont adóalapba tartozó jövedelemmel. Amennyiben a gyermek nem rendelkezik adóköteles jövedelemmel, akkor a kedvezmény érvényesítésére nincs lehetőség. Gyermek helyett a szülő nem jogosult a kedvezmény figyelembevételére.

Üdvözlettel
Nagy Szabolcs

1 pont pont pont

Kedves Szabolcs!

Köszönöm a megerősítést.

Üdv.
Petró Judit

0 pont pont pont

Üdv érdeklődnêk hogy fogyatêkosàgi tàmogatàsra vagy àpolàsidijra lehet visza igényelni az adot

0 pont pont pont

Kedves Margit!

Ebben a ciikben minden össze van foglalva.
https://konyvelok.hu/adohirek/2017-02-22-szja-kedvezmenyek-gyakori-kerdesekre-valaszol-a-nav

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ